30.08.2024.

18:23

Foto: Milos Rafailovic/wikipedia.org

Džet set

"On je udari nekako, ona izlete na binu!" Čuveni kompozitor otkrio detalje Breninog prvog koncerta: "Tad je bila baš...."

Dragan Aleksandrić, jedan od najuspešnijih kompozitora i aranžera narodnih pesama i kola gostujući u jednoj emisiji prisetio se raznih anegdota sa legendama naše muzike Miroslavom Ilićem i Marinkom Rokvićem ali je ispričao i zanimljive detalje o prvim koracima Lepe Brene na estradnom nebu.

Informer

 

Kompozitor je pričao o momentu kada je Brena imala prvi koncert u Domu sindikata. Ipak, dok je o tome govorio, nije bilo osmeha ni šale. Njegov utisak je da se slavna pevačica nimalo nije nije dopala tadašnjem reditelju Jovanu Ristiću.

- Prvi njen koncert u Domu Sindikata ja sam svirao. Dolaze, kažu "Slatki greh". Rekoh šta je to... Jovan Ristić, moj veliki prijatelj, pita sve nas ko je ta Brena. Ona je tad bila baš pozamašna, krupna... Ovo sad je pola od one Brene - prisetio se Dragan i nastavio da iznosi detalje:

Informer

 

- On je udari nekako, ona izlete na binu, samo što nije pala... Gledam, bilo neprijatno, ali nema veze. Tu je krenulo sve. Onda se pojavljuje Minimaks i s oproštenjem, od za*ebavanja i zafrkavanja, podsmevanja, on napravi ime od Lepe Brene. On je imao svoju žvaku, neko je to shvatio kao vređanje, to nije bilo vređanje. On je njoj pomogao da dođe bržim putem do uspeha. Da nije bilo njega, Brena bi još deset godina morala tu popularnost da čeka - rekao je Aleksandrić u emisiji "Pričaonica".