Autor: Informer/K.Ć.

04.09.2024.

21:47

Foto: Foto: ATA Images, Branko Pantelić

Džet set

"Ništa nije ukazivalo da će se brzo ugasi": Miroslav Ilić o poslednjem susretu sa Borom Čorbom, pa otkrio i kako su se upoznali: "Želeo je da ide u manastir"

Borisav Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, nedavno je hospitalizovan u Ljubljani zbog jake upale pluća. Muzičar, koji se već duže vreme bori s teškom bolešću, primljen je u bolnicu gde je bio na terapiji antibioticima i kiseoniku. Nažalost, njegovo stanje se pogoršalo, pa je stavljen na respirator i nakon teške borbe, roker je danas preminuo.

Mnoge poznate ličnosti i veliki pritelji pokojnog pevača, danas su se javno oprostili od njega.

Informer

 

Televizija Informer trenutno emituje specijalni program povodom smrti srpskog muzičara Borisava Đorđevića, u koju se, putem poziva, uključio i Miroslav Ilić.

Pevač je otkrio da se video skoro sa Borom, a onda je otkrio i kako su se njih dvojica upoznali.

- Mi se znamo još iz gimnazijskih dana, Bora je bio u odeljenju sa mojom suprugom. Sve vreme smo bili dobri, skoro smo se i videli, pre otprilike mesec dana. Gradonačelnik Čačka je naš zajednički prijatelj, ženio je sina, i tada mi je Bora delovao malo iscrpljeno, ali ništa nije ukazivalo da će tako brzo da se ugasi - rekao je Miroslav, pa dodao:

Informer

 

- Ti znaš da je moj pokojni tast bio sveštenik, a Bora je imao devojku koja je dolazila kod nas. Bora je tada, kao učenik, pričao sa mojom suprugom i tastom i rekao im: "Nikada nisam bio u crkvi ili manastiru." Moj tast i supruga su se tada spremali da krenu u jedan obližnji manastir, pa su ga pozvali da ide sa njima. Inače, Borin otac je bio vojno lice i prilično tvrdih stavova, što je bilo normalno za to vreme a majka mu je bila profesorka srpskog jezika u Ekonomskoj školi u Čačku, i mislim da je Bora na nju povukao kada je u pitanju njegova genijalnost. Na kraju je i on, sa mojim tastom i suprugom, otišao u manastir i od tada se mi znamo - prisetio se pevač u emisiji uživo na Informer televiziji.

Podsetimo, u petak, 6. septembara, u Čačku će biti dan žalosti zbog smrti legendarnog rokera, takođe, taj dan će se obaviti i komemoracija u Domu omladine, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića.

U dopisu se takođe navodi da će sahrana proslavljenog muzičara biti obavljena dan kasnije, u subotu 7. septembra na čačanskom gradskom groblju u 14.30, a opelo će početi u 14 časova.