Autor: Informer/K.Ć.

04.09.2024.

22:02

Foto: Foto: ATA Images

Džet set

Ekskluzivno! Nikad viđena fotografija Bore Đorđevića stara 60 godina: Na slici je roker sa svojim prvim bendom

Frontmen grupe "Riblja čorba", Bora Đorđević, preminuo je danas u 72. godini. Bora je poslednjih dana ležao u Kliničkom centru u Ljubljani, intubiran, a bitku je, nakon 15 dana borbe, nažalost, izgubio.

Karijera slavnog muzičara jedna je od najimpresivnijih, a njegov život bio je buran. Rođen je 1. novembra 1952. godine u Čačku. Mladost je proveo u Beogradu, a poslednje godine života, proveo je u Ljubljani. Muzikom se bavi od trinaeste godine. Bio je član mnogih bendova u Čačku, a ovo je ekskluzivna fotografija njegovog dečačkog benda

Informer

 

Ova slika, stara preko 60 godina, a na njoj je obeležen sam Borin početak. Ova grupa mladića zvala se "Dečaci sa Morave", a Bora je bio njen neizostavni član.

Na slici, on je u beloj majici, okružen prijateljima s kojima je delio bezbrižne trenutke i prve snove o muzici. Danas, ova dragocena uspomena stoji u kafani kod Boška i Cana u Čačku, kao svedočanstvo jednog vremena i početaka muzičke legende.

Informer

 

Podsetimo, u petak, 6. septembara, u Čačku će biti dan žalosti zbog smrti legendarnog rokera, takođe, taj dan će se obaviti i komemoracija u Domu omladine, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića.

U dopisu se takođe navodi da će sahrana proslavljenog muzičara biti obavljena dan kasnije, u subotu 7. septembra na čačanskom gradskom groblju u 14.30, a opelo će početi u 14 časova.