• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/K.Ć.

04.09.2024

21:47

"Ništa nije ukazivalo da će se brzo ugasi": Miroslav Ilić o poslednjem susretu sa Borom Čorbom, pa otkrio i kako su se upoznali: "Želeo je da ide u manastir"

ATA Images, Branko Pantelić

Estrada

"Ništa nije ukazivalo da će se brzo ugasi": Miroslav Ilić o poslednjem susretu sa Borom Čorbom, pa otkrio i kako su se upoznali: "Želeo je da ide u manastir"

Podeli vest

Bora Đorđević, frontmen grupe Riblja čorba, preminuo je danas u 72. godini, a sada se Miroslav Ilić prisetio kako se upoznao sa legendom roka.

Borisav Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, nedavno je hospitalizovan u Ljubljani zbog jake upale pluća. Muzičar, koji se već duže vreme bori s teškom bolešću, primljen je u bolnicu gde je bio na terapiji antibioticima i kiseoniku. Nažalost, njegovo stanje se pogoršalo, pa je stavljen na respirator i nakon teške borbe, roker je danas preminuo.

Mnoge poznate ličnosti i veliki pritelji pokojnog pevača, danas su se javno oprostili od njega.

Foto: Foto: ATA Images

 

Televizija Informer trenutno emituje specijalni program povodom smrti srpskog muzičara Borisava Đorđevića, u koju se, putem poziva, uključio i Miroslav Ilić.

Pevač je otkrio da se video skoro sa Borom, a onda je otkrio i kako su se njih dvojica upoznali.

- Mi se znamo još iz gimnazijskih dana, Bora je bio u odeljenju sa mojom suprugom. Sve vreme smo bili dobri, skoro smo se i videli, pre otprilike mesec dana. Gradonačelnik Čačka je naš zajednički prijatelj, ženio je sina, i tada mi je Bora delovao malo iscrpljeno, ali ništa nije ukazivalo da će tako brzo da se ugasi - rekao je Miroslav, pa dodao:

Foto: ATAIMAGES

 

- Ti znaš da je moj pokojni tast bio sveštenik, a Bora je imao devojku koja je dolazila kod nas. Bora je tada, kao učenik, pričao sa mojom suprugom i tastom i rekao im: "Nikada nisam bio u crkvi ili manastiru." Moj tast i supruga su se tada spremali da krenu u jedan obližnji manastir, pa su ga pozvali da ide sa njima. Inače, Borin otac je bio vojno lice i prilično tvrdih stavova, što je bilo normalno za to vreme a majka mu je bila profesorka srpskog jezika u Ekonomskoj školi u Čačku, i mislim da je Bora na nju povukao kada je u pitanju njegova genijalnost. Na kraju je i on, sa mojim tastom i suprugom, otišao u manastir i od tada se mi znamo - prisetio se pevač u emisiji uživo na Informer televiziji.

Podsetimo, u petak, 6. septembara, u Čačku će biti dan žalosti zbog smrti legendarnog rokera, takođe, taj dan će se obaviti i komemoracija u Domu omladine, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića.

U dopisu se takođe navodi da će sahrana proslavljenog muzičara biti obavljena dan kasnije, u subotu 7. septembra na čačanskom gradskom groblju u 14.30, a opelo će početi u 14 časova.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija