• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

04.09.2024

16:25

Poznato vreme i mesto sahrane Bore Đorđevića!

Aleksandar Jovanović Cile

Estrada

Poznato vreme i mesto sahrane Bore Đorđevića!

Podeli vest

Bora Đorđević, frontmen grupe Riblja čorba, preminuo je danas u 72. godini.

Borisav Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, nedavno je hospitalizovan u Ljubljani zbog jake upale pluća. Muzičar, koji se već duže vreme bori s teškom bolešću, primljen je u bolnicu gde je bio na terapiji antibioticima i kiseoniku. Nažalost, njegovo stanje se pogoršalo, pa je stavljen na respirator i nakon teške borbe, roker je danas preminuo.

Foto: Informer

 

U petak, 6. septembara, u Čačku će biti dan žalosti zbog smrti legendarnog rokera, takođe, taj dan će se obaviti i komemoracija u Domu omladine, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića.

U dopisu se takođe navodi da će sahrana proslavljenog muzičara biti obavljena dan kasnije, u subotu 7. septembra na čačanskom gradskom groblju u 14.30, a opelo će početi u 14 časova.
 

Foto: printscreen

 

Podsetimo, prilikom posete i nastupa u Čačku u martu prošle godine, pokrenuta je inicijativa da se jedan trg u Gradskom parku nazove njegovim imenom. Inače, taj park se nalazi preko puta zgrade u kojoj je odrastao u Ulici Veselina Milikića. Međutim, Bora nije s oduševljenjem prihvatio tu vest, ali je kroz osmeh prokomentarisao:

- To priznanje obično daju posthumno, a meni to posthumno ne znači mnogo, jer neću znati. Voleo bih da doživim tako nešto u Čačku. Doduše, imam nešto slično u beogradskom Zoološkom vrtu, tamo postoji staza koja se zove Borino sokače - izjavio je Bora prilikom svog poslednjeg nastupa u rodnom gradu.

Od ideje se tada odustalo, mada je grad bio spreman da finsnijski podrži takvu inicijativu Čačana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Prvo zlato za Srbiju u Parizu!
Ostali sportovi

Prvo zlato za Srbiju u Parizu!

Srpski reprezentativac u parastreljaštvu Dragan Ristić osvojio je zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u disciplini R9, miks, 50 metara, puška, ležeći stav, klasa SH2.

04.09.2024

16:11

Planeta

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija