30.09.2024.

11:41

Foto: ATA images/logo

Džet set

Oni će se boriti za odlazak na Evroviziju: Danica Crnogorčević i Boban Rajović u trci za crnogorskog predstavnika

Nakon dve godine pauze, RTCG raspisao je javni konkurs za izbor kompozicije za predstavnika Crne Gore na međunarodnom takmičenju, a takmičenje Montesong biće održano u novembru. Kako pišu domaći mediji, kompozicije su već poslali Danica Crnogorčević i Boban Rajović, ali i Jadranka Barjaktarović  kojoj će ovo biti prvo veće pojavljivanje u medijima nakon skandala iz 2020. godine kada je na jednoj proslavi u Podgorici, reči pesme: "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine", izmenila u: "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije."

Informer

 

- Povratak Crne Gore na Evroviziju biće dobro propraćen, to je želja organizatora. Ali izgleda da i brojni pevači u tom takmičenju vide veliku šansu za uspeh i promociju jer je Evrovizija poslednjih godina iznedrila mnogo novih pevača koji su postali popularni, a nekima je još više donela slave. Jadranka je, koliko znam, duže vreme radila na pesmi sa autorima i ona je potpuno spremna za takmičenje. Biće ovo njen povratak na muzičku scenu, sigurno zapažen. Iznenađenje je bilo kada je stigla prijava Danice Crnogorčević jer to niko nije očekivao - priča izvor Kurira i dodaje:

- Ona se bavi etno-muzikom, pa je sigurno da će se dobro snaći na Evroviziji jer to publika voli da čuje. Danica je poslednjih godina vrlo popularna zbog svojih pesama i nesumnjivo je da će imati podršku publike. Ono što svima odmah upada u oči jeste to da će se Danica i Jadranka naći na istoj sceni boreći se za pobedu, a njih dve su sušta suprotnost po muzici koju pevaju, a očigledno i po stavovima.

Informer

 

Direktor festivala Montesong Danijel Alibabić nije mogao da otkrije ko se sve prijavio za takmičenje, jer  po pravilniku festivala, prijave se šalju anonimno u zasebnim kovertama, tako da selekciona komisija preslušava pesme bez informacija o izvođaču i autorima. 

Pevač Boban Rajović kaže da je oduvek imao želju da učestvuje na takvom festivalu, a da li se već prijavio kaže saznaće se vrlo brzo.