17.10.2024.

09:50

Foto: ATA Images

Džet set

Aca Lukas predstavio novi film: Folker najavio spektakularni koncert i duet sa ovom zvezdom (VIDEO/FOTO)

Nakon velikog uspeha filma "Pokidan" koji je premijerno prikazan u Beogradskoj Areni prošle godine, 19. novembra 2024. godine u "Sava Centru" biće premijerno prikazan film "Stravično", drugi deo trilogije "Kafana na Balkanu". Ovim povodom održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili Saša Mirković, direktor Hype produkcije,  Aca Lukas, Suzana Turković, reditelj i glumac Ivan Đorđević Džudi. 

- Film je fenomenalan, radnja odlična, publiku očekuje dobra zabava u Sava Centru - poručio je  Mirković i dodao da su karte u prodaji već nedelju dana.

Kako je istakao, nakon premijere očekuje ih rad na trećem i ujedno poslednjem delu trilogije koji će svetlost dana, ako sve bude teklo po planu, ugledati iduće godine.

Informer

 

- Ništa nećemo da menjamo, repertoar je isti. Sviramo sve moje najbolje numere, ima puno pesama. S obzirom na to da je Sava Centar u pitanju, a svi nešto uzimaju neke orkestre, neke violine i mi smo napravili nove aranžmane, iza nas ćemo imati duvački orkestar. Zato su sve pesme malo preoblikovane, prearanžirane, ali melodije nisu menjane. Biće i klavir koji ću ja svirati. Svi će biti na nogama, to ne sumnjam. Muzički će biti veoma zanimljivo i drugačije - rekao je Lukas i dodao da je rad na novom albumu pri kraju i da će imati osam ili devet novih pesama.

Informer

 

Na Acinom novom albumu naćiće se duet i sa Mirom Škorić.

- Ja i Mira smo imali duet na početku karijere "Vrati nam se druže moj" koji se sluša i dan danas. Mira je najbolja pevačica na ovim prostorima po svojim glasovnim mogućnostima i načinu pevanja uz naravno, Anu Bekutu i Snežanu Đurišić. Mira je nenormalno dobra pevačica i moja velika drugarica. Zapostavila je malo karijeru zbog privatnih stvari, ali njene pesme se i danas slušaju - rekao je Lukas.

Što se tiče filma pevač kaže da će ga i on prvi put odgledati na premijeri.

- Znam da je film sjajan, kao i muzika u njemu, tu je i jedna pesma koju sam napisao kao baš mlad i nikad je nisam snimio, zove se "Preko vetrova". Pre nekoliko godina sam uradio aranžman i otpevao je i onda smo rešili da je ubacimo u film, napravili smo nešto što se nije dugo pojavilo na ovim prostorima - zaključio je Lukas.

Nakon premijere u Beogradu film će premijerno biti prikazan i 23. novembra u Ljubljani, kada će Lukas takođe održati i koncert u Areni Stožice.