Autor: Informer/D.G.

28.10.2024.

11:05

Foto: Shutterstock/Wikipedia/Privatna arhiva

Džet set

Jovana Jeremić u Teslinom krevetu! Otkrivamo koliko će "kraljicu šera" koštati noć u sobi čuvenog srpskog naučnika

Voditeljka Jovana Jeremić za tri dana putuje u Ameriku gde će pratiti izbore, a očekuje je i intervju sa predsedničkim kandidatom Donaldom Trampom. Nekoliko dana pred prekookeanski let "kraljica šera" otkrila je da će tokom svog boravka u Americi biti smeštena u hotelu Njujorker u sobi u kojoj je živeo i umro slavni srpski naučnik Nikola Tesla.    

-  To je vrlo interesantno, kad se vratim sa energijom Nikolom Tesle i počnem da dominiram svetom, jao... - istakla je Jeremićeva.

Informer

 

Smešten na centralnoj lokaciji višemilionskog Njujorka, na uglu 34. ulice i 8. avenije, hotel Njujorker godišnje poseti veliki broj turista, a nekoliko stotina njih za prenoćište u Velikoj jabuci odabere sobu 3327 u kojoj je živeo i stvarao čuveni Nikola Tesla. Cena prenoćišta u Teslinoj sobi nije značajno viša u odnosu na cenu noćenja u drugim sobama hotela, pa u zavisnosti od termina iznosi oko 250 dolara za noć. 

Kao i sve ostale sobe u hotelu Njujorker, i soba 3327 ima dva kreveta, orman, radni stočić i televizor. Ono što je razlikuje od drugih jeste činjenica da je upravo u njoj živeo i umro čuveni genije, koji je zadužio ceo svet. Goste koji ovde odsednu na to podseća spomen-ploča srpskom naučniku.

Hotel na Menhetnu je otvoren drugog januara 1930. godine. Imao je tada 43 sprata i 2.500 soba. Tesla je u Njujork došao 1884. godine, ali je u hotelu Njujorker i sobi broj 3327 živeo od 1933. pa sve do svoje smrti 1943. godine.

Informer

 

Upravo u ovoj sobi nastalo je mnogo Teslinih naučnih radova i crteža, ali su i mnogi njegovi obožavaoci i istraživači dolazili u hotel da tu pišu svoje radove. Sve do 2009. godine ova soba je bila kao i sve druge, a tada je preuređena u spomen-sobu velikog naučnika.

Najviše gostiju i posetilaca Tesline sobe bude baš u noći 6. og na 7. januar, kada je genije u ovoj sobi preminuo. Mnogi njegovi obožavaoci ubeđeni su da u to doba mogu u sobi 3327 da osete duh Nikole Tesle.