29.05.2023.

09:00

Foto: printscreen

Džet set

KOLUMNA ESTRADAnje: Šou-biz mogućnosti spakovane u crne kese

Sve na svetu ima svoj početak i kraj. Ovaj kraj se desio iznenada, ali to nikako ne umanjuje značaj fenomenološkog kruga koji će uskoro biti zatvoren i pun kao šipak. Nakon šest godina emitovanja rijaliti šou-programa "Zadruga", vlasnik Pink televizije Željko Mitrović rešio je da ukine ovaj format. Veliko finale neće izostati i zakazano je za četvrtak, 8. jun 2023. godine. Četvrtak je mali petak i nema sumnje da neće biti adekvatno medijski propraćeno. Doduše bez Milana Miloševića, ali koga nema, bez njega se može.

Dobar broj onih koji su bili viđeni za pobedu u "Zadruzi 6" već je diskvalifikovan, tako da će se pobednik birati iz redova nefavorita i statista koji su mesece proveli sedeći za crnim stolom i moleći boga da ih kamera uhvati. Ukidanje "Zadruge" predstavlja kraj jedne medijske ere u postmodernom medijskom sistemu Srbije. Spontano se postavlja mnogo pitanja. Recimo, kako će sada izgledati programska šema zabavnog programa Pink televizije, da li će babe fanovi pasti u depresiju, šta će se objavljivati kao humoristički sadržaj na Instagramu i Tik toku? Zatim, šta će biti sa voditeljima koji su se proslavili u rijaliti formatu? Bar se Milošević uhlebio!

Informer

Mili Čolić, šou-biznis kolumnista

Mene posebno zanima šta će biti sa zadrugarkama i zadrugarima? Ukidanjem "Zadruge" spontano se, a na moje veliko zadovoljstvo, ukida i zanimanje koje je preplavilo javni prostor. Rijaliti je bio savršen poligon da se oko crnog stola jure svi oni željni medijske pažnje koji su za to bili spremni da đavolu prodaju i dušu i telo. Iako realno netalentovani za bilo šta čime su posle rijalitija maštali da se bave, ludo su verovali da su ozbiljne zvezde. U nedostatku rijalitija više neće biti ni njih. Smilovao se Bog i anđeli božji. Davno sam napisao da su rijaliti igrači socijalni slučajevi javnog života Srbije, a sada se moja definicija i potvrđuje.

Sada me zanima gde će se bivši zadrugari useliti i uhlebiti kada se isele iz "Bele kuće"? Postoje li fanovi koji su spremni da ih "usvoje" ili budu hraniteljske porodice neostvarenim zvezdicama? Nikada nije bilo teže biti zadrugar nego ovog leta gospodnjeg. Situacija je i više nego komplikovana, jer sada će biti potrebno opravdati šunjanje po medijima.

Svako će iz imaginarijuma spakovati ono što ima i poneti u spoljni svet, a ja tvrdim da će u crne plastične džakove spakovati i svoje šou-biznis mogućnosti. Taman će toliko mesta ostati među prljavim vešom koji zbog ranijeg završetka rijalitija nisu stigli da pokažu auditorijumu.

Bivši rijaliti igrači, neka vam je sa srećom. Gospođo Zorice Marković, sva je prilika da ćete ponovo morati da budete pevačica. Vi bar imate čemu da se vratite.