14.11.2023.

16:59

Foto: Informer

Džet set

Brak Anite i Matore može se okončati na dva načina! Oglasio se advokat i otkrio pod kojim uslovima se njih dve mogu razvesti

Anita Stanojlović i Jovana Tomić Matora raskinule su nakon što je u "Elitu" ušla Matea Car, devojka sa kojom se Anita dopisivala sve do ulaska u rijaliti. Naime, Matea se suočila sa Jovanom i tom prilikom joj otkrila sve o čemu su se Anita i ona čule. 

Nakon celokupnog sukoba, Matora je odlučila da se razvede od Anite, sa kojom se letom večala u Crnoj Gori. Tim povodom se oglasio advokat koji je otkrio šta će morati da urade kako bi se njihov brak pništio. 

Informer

- Da se radi o običnom braku koji je zaključen po pravima naše zemlje, između muškarca i žene koji je sklopljen u bilo kojoj zemlji, mogu se ljudi razvesti kod nas, pod uslovom da je poslednje zajedničko prebivalište bračnih drugova na teritoriji naše zemlje. Imajući u vidu činjenicu da srpsko zakonodavstvo ne poznaje brak kao zajednicu dva muškarca ili dve žene, taj brak bi morao biti razveden po pravu one zemlje u kojoj je brak zaključen, što je u ovom slučaju Crna Gora. One bi morale tamo pred nadležnim sudom da se razvedu - rekao je za "Blic" advokat.

Advokat je zatim dodao da li Anita i Matora mogu da se razvedu dok su u rijalitiju. 

- Mogu, ali moraju da ovlaste punomoćnika, odnosno nekog advokata, koji bi to uradio. Suština je da se taj posao obavi tamo. Specijalno punomoćje mora da se da i overi u takozvanoj svečanoj formi pred našim javnim beležnikom ili pred njihovim konzulatom, gde bi on izašao na teren. Na taj način bi brak mogao da se razvede bez njihovog prisustva - zaključio je advokat.

Informer

 

Nakon saznanja da je Anita prevarila Jovanu, u rijalitiji ušla Matea Car, sa kojom je Anita bila sa strane.

- Od ovoga dana, bude li jedan moj prijatelj poslao nešto, frizer, Tijana haljinu, smatraću to poniženjem mene, ne zaslužuješ ništa ni od koga. Nek ti šalju švalerka i mama... Tražiću razvod da stigne ovde - rekla je Matora.

Anita je zatim dodala da ne želi da se razvede od Matore. 

- Ja neću potpisati - izjavila je uplakana Anita.