02.04.2019.

08:04

Foto:

Hronika

JELENINO UBISTVO - SAVRŠEN ZLOČIN?! Prošle su tri godine od ubistva u Borči, A ISTRAGA I DALJE TAPKA U MESTU! Jedina šansa je da UBICI PRORADI SAVEST!

Tačno tri godine prošle su od brutalnog ubistva pevačice Jelene Marjanović kod nasipa u Borči, a nismo ni za pedalj bliži da saznamo ko je ubica. Stručnjaci smatraju da možda nikada nećemo ni saznati ko je zločinac, osim ako se on jednog dana sam ne pokaje i prizna da je 2. aprila 2016. Jeleni smrskao glavu i bacio je u kanal.

Savest

Mnogo je vremena prošlo i koji bi to pomak u istrazi mogao da se desi sada osim da nekome proradi savest i sve prizna
Mile Novaković

Činjenica je, ipak, da istraga ovog ubistva od tada tapka u mestu, a što vreme više odmiče, veće su šanse da ovo ubistvo ostane potpuna misterija. Jelenin muž Zoran Marjanović, koji je i dalje glavnoosumnjičeni za ovaj zločin, brani se sa slobode, a tužilaštvo je po nalogu suda već dva puta dopunjavalo manjkavu optužnicu.

Nebojša Milosavljević, advokat koji je u jednom trenutku bio punomoćnik porodice Krsmanović, Jeleninih rođaka sa majčine strane, veruje da je istina ipak dostižna i da će se ubica kad-tad slomiti i priznati zločin.

- Pošto se radi o teškom ubistvu, koje zastareva tek za 50 godina, verujem da će do tada ovaj slučaj biti rešen. Dokazi koji su prikupljeni tokom uviđaja i koji nam možda sada ne govore mnogo, mogli bi rasvetliti neke događaje kasnije, unapređenjem forenzike. Zato sam i uveren da će ubica kad-tad biti otkriven - kaže Milosavljević.

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) OVDE JE NAĐENA JELENINA KRV! Ekskluzivne fotografije AUTOMOBILA KOJI JE VOZILA UBIJENA PEVAČICA!

On dodaje da, uprkos svemu, treba verovati i u naše institucije i u naše sudove.

- Mislim da će tužilja, koja je nedavno preuzela ovaj slučaj i koju poznajem kao vrhunskog profesionalca, isterati svoje i da ćemo jednog dana dobiti sudski epilog - smatra Milosavljević.

Na drugoj strani, pukovnik Mile Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije i jedan od najiskusnijih srpskih policajaca, sve više gubi nadu da će iko ikada odgovarati za ovaj zločin. Osim, naravno, u slučaju iznenadnog priznanja ubice!

- Mislim da će se ovaj slučaj teško rešiti. Mnogo je vremena prošlo i koji bi to ozbiljan pomak u istrazi mogao da se desi sada, izuzev da nekome proradi savest i da sve prizna. Ipak, mislim da je slaba vajda nadati se nečem takvom. Voleo bih da me neko demantuje i da ubica bude otkriven - ističe iskusni policajac.

Advokati Zorana Marjanovića uvereni su da će optužnica ipak biti podignuta, ali da će njihov klijent biti na kraju oslobođen. Advokat Nikola Dumnić veruje i da će u narednom periodu pravi krivac biti pronađen i uhapšen.

Njegov kolega Stefan Jokić dodaje da se sada čeka naredni potez tužilaštva.

- Na svaki potez tužilaštva odbrana će imati spreman odgovor. Čekamo, takođe, i da li će sud potvrditi optužnicu, a ja mislim da hoće. Stav odbrane je i dalje isti, a to je da svi izvedeni dokazi idu u korist Zorana Marjanovića - objašnjava Jokić.

Na drugoj strani, u Višem tužilaštvu ranije su za Informer rekli da ima dovoljno prikupljenih dokaza da se Marjanović optuži za ubistvo supruge Jelene i da će ovaj slučaj svakako dobiti sudski epilog.

Informer

2. april 2016. - Jelena Marjanović je nestala oko 15.30, kada je, prema tvrdnji njenog muža Zorana, otišla da trči nasipom u Borči.
3. april 2016. - Jelenino telo nađeno u kanalu, Zoran priveden na saslušanje i zadržan 48 sati.
6. septembar 2017. - Zoran Marjanović ulazi u rijaliti "Zadruga" i pred širokim auditorijumom negira da je ubica.
14. septembar 2017. - Tužilaštvo izdalo nalog za hapšenje Marjanovića, ali policija nije htela da ga hapsi u "Zadruzi". U dogovoru sa TV Pink, on je izašao iz rijalitija zbog navodnih problema sa Centrom za socijalni rad oko ćerke Jane.
15. septembar 2017. - Zoran uhapšen u porodičnoj kući u Borči. Određen mu je prvi put pritvor do 30 dana.
10. oktobar 2017. - Centar za socijalni rad starateljstvo nad Zoranovom i Jeleninom ćerkom Janom privremeno dao njegovom bratu Milošu.
19. februar 2018. - Podignuta optužnica protiv Marjanovića zbog teškog ubistva supruge. Kao ključni dokaz se pominje blato sa njegovih pantalona koje je identično blatu kod kanala gde je Jelena ubijena.
20. mart 2018. - Viši sud vratio optužnicu na dopunu "radi boljeg razjašnjenja stanja stvari".
26. jun 2018. - Marjanoviću opet produžen pritvor do 30 dana.
27. jun 2018. - Podignuta nova, dopunjena optužnica protiv Marjanovića.
12. jul 2018. - Zoranu ukinut pritvor, pošto je Apelacioni sud konačno uvažio žalbe branilaca.
13. septembar 2018. - Apelacioni sud ukinuo rešenje o potvrđivanju optužnice.
22. oktobar 2018. - Viši sud, po nalogu Apelacionog suda, naredio tužilaštvu da ispravi sedam spornih stavki u optužnici.

Tagovi: