23.10.2019.

07:51

Foto:

Hronika

KRIMI RADA KRILA PUŠKE ZA "ŠKALJARSKI KLAN"?! Oružje bilo spremno za profesionalne likvidacije, jedan trag vodi od pevačice do crnogorskih mafijaša

Arsenal oružja koje je prošlog četvrtka zaplenjeno u stanu pevačice Radojke Kecman (25) u Novom Sadu i njenog prijatelja Slobodana Živkovića (59) u Bajmoku najverovatnije je pripadalo zloglasnom crnogorskom "škaljarskom klanu"!

Automatske puške i pištolji sa prigušivačima bili su namenjeni za profesionalne likvidacije, ali veruje se da su pevačica i njen prijatelj samo čuvali to oružje i nisu znali ko su bile mete zloglasnog klana.

Sprovođenje istrage

Radojka i Slobodan su, inače, privedeni u Više javno tužilaštvo radi saslušanja, nakon čega im je određen pritvor do 30 dana.
- Osumnjičeni se terete za nedozvoljeno držanje oružja. Tužilaštvo je naložilo sprovođenje istrage - kratko su rekli u subotičkom tužilaštvu, ne želeći da otkriju kako su se Kecmanova i Živković branili na saslušanju.

Policija je, inače, prilikom pretresa Radojkinog stana pronašla dve automatske puške, dok je kod Živkovića u Bajmoku otkriveno još 11 automatskih pušaka, kao i 11 gasnih pištolja prepravljenih u vatreno oružje sa deset prigušivača i veća količina municije.

Informer

Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, sve ukazuje na to da je zaplenjeno oružje samo deo arsenala "škaljarskog klana", koji je raspoređen na više lokacija u "štek" stanovima u Srbiji.

Zaplenjeno oružje:

13 automatskih pušaka
11 gasnih pištolja prepravljenih u vatreno oružje
10 prigušivača

- Puške su bile premazane lakom kako bi posle naručene likvidacije, prilikom spaljivanja, lakše izgorele, a sve u cilju da se unište biološki tragovi na njoj. To su, prema operativnom podacima, već radili pripadnici "škaljarskog klana", zato se i sumnja da oružje pripada njima. Nema nekih indicija da je pevačica neki bitan član ove kriminalne grupe, baš naprotiv. Najverovatnije je nagovorena da pričuva to oružje, a da nije ni znala kome pripada i za šta je namenjeno. Za drugog osumnjičenog, njenog prijatelja Živkovića, još je sve u fazi istrage i proveravaju se svi njegovi kontakti - navodi naš sagovornik.

Rat zbog kokaina

Podsetimo, "škaljarski klan" je u brutalnom mafijaškom ratu sa suprotstavljenim crnogorskim "kavačkim klanom".

Oni su nekad bili jedan moćan narko-klan, koji se pocepao 2014, nakon nestanka pošiljke od 300 kilograma kokaina u španskom gradu Valensiji. Usledila je serija naručenih ubistava, u kojima je poslednjih godina ubijeno na desetine ljudi u Srbiji i u regionu. 

SRPSKA JAVNOST BRUJI O KRIMI RADI! PEVAČICA U SPREZI SA MAFIJOM! Aca Lukas priznao: U šoku sam! Znamo se sa tezgi!

Tagovi: