05.06.2020.

07:18

Foto:

Hronika

Tri pacijenta otkrila koliko novca su dali uhapšenom NAČELNIKU SA VMA

Pukovnik doktor Đoko Maksić (61), načelnik Odeljenja nefrologije na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) i redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, uhapšen je u utorak zbog sumnje da je od tri pacijenta uzeo mito od po 100 evra! Za krivično delo primanje mita zakonom je propisana kazna zatvora u rasponu od dve do 12 godina.

Maksić se u sredu u Višem tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, pa mu je nakon toga sud odredio pritvor do 30 dana, i to zbog opasnosti da bi mogao uticati na svedoke.

OVO JE UHAPŠENI NAČELNIK SA VMA Ugledni doktor školovao se i na Harvardu, sada završio IZA REŠETAKA NA MESEC DANA

Informer

Uhapšeni načelnik Nefrologije na VMA je, inače, čovek impozantne biografije, koji u stručnim krugovima uživa veliku reputaciju. Rođen je 1958. godine u Šapcu, Medicinski fakultet završio je u Sarajevu 1982. godine sa prosečnom ocenom višom od devet, a specijalizaciju iz interne medicine 1988. godine na VMA, takođe sa odličnim uspehom.

Veliki stručnjak 

Doktorsku disertaciju odbranio je 1996. godine na VMA, za docenta je biran sledeće godine, a nastavno-naučno zvanje vanrednog profesora interne medicine dobio je januara 2003. godine. Do sada je objavio preko 150 radova u domaćim i inostranim časopisima, pet radova štampani su kao poglavlja u domaćim knjigama...
Kopredsednik je ekspertske grupe za peritoneumsku dijalizu. Stručno se usavršavao u Nemačkoj, Kanadi i Americi... Govori engleski jezik, oženjen je i otac je dvoje dece.