11.06.2020.

07:15

Foto:

Hronika

VUKAŠIN I NJEGOVI ORTACI IZNAJMILI STANOVE ŠIROM BEOGRADA Ispostavilo se da se iza njihovih vrata ODVIJALE NEVEROVATNE SCENE

Policija je u Beogradu uhapsila devet osoba zbog sumnje da su organizovale lanac prostitucije! Na čelu ove bande makroa je Vukašin M. (38), koji je sa saradnicima iznajmio veliki broj stanova u Beogradu, gde je podvodio više od 20 devojaka za 100 ili 150 evra!

Ova hapšenja su samo nastavak akcije iz januara, kad su uhvaćene još 22 osobe zbog posredovanja u prostituciji. Na čelu te grupe bio je Darko T. (45), koji je označen kao glavni makro u Beogradu.

NAPLAĆIVALE 150 EVRA ZA SE*S! Isplivali detalji organizovanja prostitucije u Beogradu - SVI KORISTILI LAŽNA IMENA, KLJUČNU ULOGU IMALE SEKRETARICE

(VIDEO) MAKROI PALI U GAĆAMA! Policija objavila snimak akcije, SVI PRIMETILI JEDAN DETALJ

Napredovao u bandi

Kako smo saznali od izvora iz istrage, Vukašin je bio podređen u Darkovoj grupi, a nakon hapšenja njegovog šefa preuzeo je rukovodstvo nad bandom.

Informer

 

- Vukašin je već hapšen zbog posredovanja u prostituciji 2018, nakon čega je osuđen na uslovnu kaznu zatvora. Međutim, nastavio je da podvodi devojke i nakon Darkovog hapšenja postao je šef bande. Zajedno sa Vukašinom uhapšeni su Darko (34) i Dalibor A. (40), Branislav L. (42), Stefan B. (31), Nenad S. (48), kao i Milica M (22), Tanja M. (31) i Jelena S. (30), koje su radile kao sekretarice i ugovarale sastanke klijenata i prostitutki - objasnio je naš izvor iz istrage.

Osumnjičeni su, kaže on, pronalazili i angažovali devojke radi pružanja seksualnih usluga za novac i uzimali pod zakup stanove u Beogradu u kojima su one boravile i radile. Takođe, preko interneta su oglašavali usluge erotske masaže.
- Imali su 20 devojaka, koje su radile po smenama, i to na dobrovoljnoj bazi. One su naplaćivale sat seksa između 100 i 150 evra, u zavisnosti da li je klijent dolazio kod njih u stan ili su one išle kod njega. Polovinu zarade prostitutke su zadržavale za sebe, a ostatak su predavale makroima - napominje naš sagovornik.

Privatni brojevi

On dodaje da su devojke često menjale stanove kako bi zametnule trag policiji, a uvek ih je čuvalo obezbeđenje.
- Svi uhapšeni su u međusobnoj komunikaciji koristili pseudonime kako ne bi otkrivali prave identitete. Prostitutke su takođe koristile nadimke, poput Tina, Maza, Đina, Ena i slično. Stalnim klijentima su davali privatne brojeve telefona, ne one iz oglasa, kako bi ih lakše dobili - kazao je naš izvor.

Osumnjičeni će, uz krivične prijave za posredovanje u prostituciji, biti privedeni u Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Podsetimo, policija je polovinom januara uhapsila 22 osobe, koje se terete da su duži vremenski period organizovale elitnu prostituciju na teritoriji Srbije i Bosne i Hercegovine. Među uhapšenima bio je i policajac Goran S. (45), koji je makroe obaveštavao o planiranim racijama i upadima u iznajmljene stanove u kojima su prostitutke. Prilikom pretresa tih stanova zaplenjeni su veća suma novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopova, četiri vozila, manja količina droge i municija. Osim toga, pronađena je i sveska sa podacima klijenata, ali i tarifama devojaka koje su pružila seksualne usluge. 

BONUS VIDEO: