16.12.2020.

15:42

Foto:

Hronika

SASLUŠANE MAJKA I ĆERKA KOJE SU PODVODILE DEVOJKE U BEOGRADU I OBRENOVCU! Držale ih u ropstvu i terale da se bave prostitucijom!

Pored J.N. i Đ.N. krivicnom prijavom su obuhvaćena još tri lica koja se nalaze na izdržavanju kazni zatvora po ranijim osudama, a koji su saizvrsioci u delu.

Njima se stavlja na teret da su dve oštećene, od kojih je jedna bila maloletna, eksploatisali i predavali različitim klijentima radi pružanja intimnih usluga, pri čemu su sav novac zadržavali za sebe, a oštećene u stanju zavisnosti držali stalnim obezbeđivanjem narkotika.

Pored toga, oštećenima su, kada nisu pruzale usluge, ograničavali kretanje vršenjem stalnog nadzora i uskraćivanjem komunikacije sa njihovim porodicama i drugim licima, tako što su ih držali zaključane u stanu koji su koristili.

Informer

Oštećene su intimne usluge pružale za novac u iznosu od 1000 do 3.5000 dinara, a pored čestog fizičkog zlostavljanja koje su vršili nad oštećenim licima. 

Oštećene su u određenim situacijama na sebe morale da preuzimaju i odgovornost da su izvršioci krivičnih dela koja su vršili osumnjičeni, a koji su od ranije poznati kao izvršioci krivičnih dela protiv imovine.

Osumnjičene su negirale da su počinile krivična dela. 

Saslušanje preostala tri izvrsioca, koji se nalaze na izdržavanju kazni zatvora, biće obavljeno u narednom periodu, nakon čega će biti ispitane oštećene, dok je odlučivanje suda o predlogu za pritvor u toku.