12.01.2021.

13:21

Foto:

Hronika

LEKAR KOJI JE UBIO RODITELJE ZAKLJUČIO SPORAZUM O KRIVICI Evo koju je kaznu dobio

Okrivljeni je priznao krivično delo teško ubistvo, a Viši sud u Novom Sadu je potvrdio je sporazum o priznaju krivice između Zorana K. i Višeg javnog tužilaštva i izrekao mu presudu kojom je osuđen na 18 godina zatvora, precizirala je za Tanjug portparol suda Jelena Ostojin.

Zoran, koji je u Novom Sadu radio kao lekar opšte prakse, ubio je majku Gordanu (66) i oca Ljubodraga (77) lovačkom puškom, nakon svađe oko prodaje vikendice, u sremskokarlovačkom naselju Doka.

Priznao ubistvo

- Zoran je radio u jednoj privatnoj novosadskoj ambulanti, ali je pre izvesnog vremena ostao bez posla. Budući da je od završetka Medicinskog fakulteta u Novom Sadu stalno imao probleme da nađe posao, Zoran je upao u finansijske poteškoće. Zbog toga je duže vreme nagovarao roditelje Ljubodraga i Gordanu da prodaju vikendicu u naselju Doka - rekao je tada sagovornik Informera i dodao:

Informer

Mesto zločina


- Kobnog jutra Zoran se po ko zna koji put posvađao sa ocem Ljubodragom oko kuće. Trenutak pre nego što će se otac i sin potući, u svađu se umešala majka Gordana, koja je uspela da smiri situaciju. Zoran je otišao u sobu i sve je izgledalo kao da će se na svađi i završiti.

Ipak, osumnjičeni se ubrzo vratio sa lovačkom "dvocevkom" i bez reči pucao u glave roditeljima. Nesrećni ljudi su na mestu preminuli, a Zoran se spakovao i otišao u stan u Sremskim Karlovcima, koji su mu u nasledstvo ostavili otac i majka.

Upravo u tom stanu su inspektori pronašli Zorana i uhapsili ga, a on je ubrzo priznao da je ubio Ljubodraga i Gordanu.

Pomagao za vreme poplava

Zoran Kamatović u javnosti se pojavio 2014. godine, kada je za vreme poplava koje su tada pogodile Srbiju kao lekar tri nedelje volontirao u selu Radevina.
- Kao licencirani lekar, bez obzira na to što nisam zaposlen, imam pravo da radim i nije mi bio potreban nikakav poziv ni mobilizacija. Krenuo sam da pomažem ljudima po kućama, da im merim pritisak, šećer, delim terapiju protiv pritiska, antibiotike, lekove protiv bolova - izjavio je tada Zoran.