17.03.2021.

10:01

Foto:

Hronika

PADA "CARINSKA MAFIJA"! NEMANJA MANJAK PRIVEDEN U SBPOK!

Nakon što je juče Miloš Tomić, doskorašnji direktor Carine, priveden na saslušanje, na isto mesto je doveden i njegov navodni saradnik, Nemanja Manjak.

Podsetimo, juče je na informativni razgovor priveden i Miloš Tomić, nekadašnji direktor Uprave carina. Tomić je ispitivan o malverzacijama teškim na stotine miliona evra, u koje je umešan veliki broj ljudi.

Kako je Informer već pisao, više državnih funkcionera, biznismena i rukovodilaca Carine pod istragom je zbog šverca i pljačke države koja se meri stotinama miliona evra.

Već su prikupljeni dokazi koji ozbiljno terete predsednika FSS Slavišu Kokezu, donedavnog funkcionera beogradskog odbora SNS Nemanju Manjka, biznismena Vladimira Vrbaškog i Tomića.

Informer

Nemanja Manjak stiže u SBPOK

Svi oni se sumnjiče da su zaradili ogromno bogatstvo i opljačkali državu višegodišnjim organizovanim švercom nafte, cigareta, luksuznih automobila, tehničke robe i markirane garderobe.

Izvor Informera dobro upućen u istragu kaže da osumnjičene teško terete prikupljeni materijalni dokazi, ali i svedočenja "insajdera" - njihovih bivših najbližih saradnika.

- Celokupna šema šverca je složena, a u te prljave poslove bili su uključeni funkcioneri, carinici, policajci... Značajnu ulogu u svemu je imao i mafijaški klan Veljka Belivuka, preko koga su išle mnoge kombinacije - otkriva naš izvor i kaže da nadležni već imaju svedoka saradnika.