• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/kurir

16.03.2021

11:46

UDAR NA CARINSKU MAFIJU! Priveden Miloš Tomić bivši direktor Carine

Vesti

UDAR NA CARINSKU MAFIJU! Priveden Miloš Tomić bivši direktor Carine

Podeli vest

MUP je priveo Miloša Tomića, doskorašnjeg direktora Carine

Istraga je došla do saznanja da iza pronevera stoji upravo rukovodstvo Carine u sprezi s pojedinim državnim funkcionerima. 

Prema saznanjima, mimo papira granicu je nelegalno prolazilo na milione litara nafte za šta je takođe bio zadužen jedan visoki funkcioner Carine koji je od tog posla mesečno sakupljao od 95.000 do 120.000 evra koje je nosio državnim funkcionerima koji su se nalazili na vrhu ovog lanca.

Istraga koja se intenzivno vodi fokusirana je, kako saznajemo, na bivšeg direktora Uprave carina Miloša Tomića, upravnika Carinarnice Beograd Željka Popovića, kao i nekadašnjeg šefa odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Nemanju Manjka i druge.

Prema pisanju medija, ova organizovana grupa navodno se zove Kokezina carinska mafija. 

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Salviša Kokeza, koji je krajem februara privođen na informativni razgovor zbog sumnje da je tesno sarađivao sa mafijom, u SBPOK-u je odgovarao i na pitanja u vezi s muljanjem sa carinom. On je tada odbio poligrafsko ispitivanje, pa tako i da odgovori na pitanje da li je učestvovao u pripremanju ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kokeza je pušten nakon nekoliko sati saslušavanja, a pretpostavlja se da je prvi čovek FSS-a i dalje predmet istrage.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mixx

pre 3 godine

Ma kakva udarna vest o carini..... pa cela Srbija zna da se na carini od uvek valja velika lova pa ma ko tamo i u kom vremenu bio.....

Emil Petrov

pre 3 godine

Tomiću hvalio si se borbom protiv korupcije u redovima carine, tako što si sa Sentom hapsio i montirao primanje mita nevinim carinicima na GP Gradina, a ustvari je sve to bila maska za vašu beskrupuloznu pljačku … Proklinjale su te Tomiću i kunu te desetine porodica sa juga. Nije slučajnost ovo hapšenje, a ni tvoja bolest! Čestitamo ti i sve najgore ti žele kolege sa Gradine!

latinka22

pre 3 godine

Divno, prelepa vest, i treba da bude saslusan najvise zna o kriminalu.

Princip

pre 3 godine

Sve koji su na bilo koji način zloupotrebili položaj, oštetili budžet države, odnosno građana Srbije, treba momentalno osuditi. Niko nije jači od države.

Nikola

pre 3 godine

Mnogo je bilo sverca nafte i cigareta bez akcizne markice a sve pod okriljem direktora carine, pa strasno....

Ska

pre 3 godine

Sve one koji ne postuju zakon i drzavu na dozivotnu..

Eka

pre 3 godine

Deretizacija mafije je krenula, jedan po jedan se sami hvataju na misolovci...

Suncica

pre 3 godine

U Srbiji nema zasticenih, ako je kriv neka ide u zatvor.

Zoki63

pre 3 godine

Sta je sa Kokezom? Zar on nije mogao zajedno sa njim na carnival? Zasto se ne hapsi? Zar jos uvek nema dovoljno dokaza? Sta je sa Hrkalovicku ? Gde je odgovornost Rebica I ministra Stefanovica? Samo da ne bude ono tresla se gora rodio se mis.

Sofija

pre 3 godine

Kad je u pitanju kriminal nema ni zaštićenih.Zar je bitno ko je i šta radi ako je na bilo koji način umešan u nedozvoljene radnje?!

Krcun

pre 3 godine

Sve dolazi na naplatu. Niko se neće izvući. Srećno drugari!

Jovana

pre 3 godine

Mora da se sprovede ciscenje u svim drzavnim redovima i da se sredi taj javasluk.

Teodora

pre 3 godine

Carinska mafija ocigledno dosla na red. Niko ne sme biti izuzet od odgovornosti.

Jovan

pre 3 godine

Svi koji su svoj polozaj i vaznu funkciju zloupotrebili treba istraziti i privesti pravdi.

Dragan

pre 3 godine

Drzava staje na put mafiji.borba protiv kriminala je konstantna i jedna po jedna istina izlazi na videlo.

Vanjica

pre 3 godine

Vreme je da se jednom i carinicima stane na put. Ili bar da se minimalizuju njihove kriminalne aktivnosti. Ovo je dobar početak.

Petar

pre 3 godine

Ovo je sve škola koju su kriminalci naučili iz prethodne vlasti u kojim su ovakvi bili zaštićeni

Radomir

pre 3 godine

Drago mi je da je država počela borbu protiv ljudi koji su se bogatili na ovakve načine

Ivana

pre 3 godine

Svako ko je pljačkao Srbiju mora da bude uhapšen.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija