26.05.2021.

07:30

Foto:

Hronika

VOĐA "ŠKALJARACA" OPTUŽUJE POLICAJCE da su ga uhapsili kako bi ga doveli na nišan plaćenog ubice ispred policijske stanice

 Vukotić, naime, optužuje policajce da su ga u oktobru prošle godine bez ikakvog povoda priveli u kotorsku stanicu, ispred koje ga je čekao plaćeni ubica, koji srećom nije stigao da zapuca.
Kotorsko tužilaštvo je ovih dana konačno pokrenulo istragu o tom slučaju "zbog neuobičajenih postupanja policije".


Podsetimo, Vukotića je crnogorska policija 20. oktobra prošle godine zaustavila ispred tunela Vrmac u Kotoru. Potom su zatražili od njega da odmah ode u stanicu radi navodnog informativnog saslušanja. Ispred policijske stanice, međutim, tada je uhapšen Petar Mujović (20) iz Nikšića, sa pištoljem "zbrojevkom", koji je imao metak u cevi.


Privedeni mladić je priznao u policiji da je planirao ubistvo vođe "škaljarskog klana" i da mu je za to plaćeno pola miliona evra. To priznanje, međutim, nije ponovio u tužilaštvu, već se tamo branio ćutanjem. Za sada se tereti samo za posedovanje oružja. Mujović je, inače, brat visokopozicioniranog pripadnika "kavačkog klana", koji je godinama u krvavom ratu sa "škaljarcima".
Nakon što se tužilaštvo oglasilo o pokretanju istrage, Vukotić je izjavio da "svoj život više neće prepuštati nikom u ruke".


- Samo dva puta sam izašao iz kuće od leta prošle godine, otkad sam na slobodi, i oba puta policija hoće da me privede. Pretresaju mi automobile, drže me na ulici kao glinenog goluba... Od sada, ako mi se bilo šta desi, moja porodica i prijatelji policiju će smatrati direktno odgovornom - poručio je Kotoranin preko tamošnjih medija.