• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

24.03.2021

12:08

Lažni policajci presreli osobu koja je Vukotiću nosila paket: Mislili su da je hrana i planirali da u nju STAVE SMRTONOSNI OTROV

Vesti

Lažni policajci presreli osobu koja je Vukotiću nosila paket: Mislili su da je hrana i planirali da u nju STAVE SMRTONOSNI OTROV

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu je nakon dopune istrage, podiglo novu optužnicu protiv četvorice okrivljenih za pripremu ubistva Kotoranina Jovana Vukotića, planom da ga otruju u decembru 2019. godine, kod je bio u ekstradicionom pritvoru u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Nova optužnica, kojom se okrivljeni terete za ista krivična dela, usledila je nakon što je tužilaštvo sprovelo dopunu istrage, a pošto je Apelacioni sud Beogradu u oktobru ukinuo rešenje kojim je bila potvrđena prva optužnica i naložio bolje raznjašnjenje celog slučaja.

Optužnica je predata Višem sudu na potvrđivanje, rečeno je Tanjugu u sudu. Sada ponovo sledi utvrđivanje najpre formalne istravnosti optužnice, odgovori odbrane na optužnicu i odluka suda o potvrđivanju.

Optuženi za pripremu Vukotićevog ubistva se i dalje nalaze u pritvoru.

Za pripremu ubistva trovanjem hrane natrijum-cijanidom Vukotića, dok je bio u beogradskom Okružnom zatvoru su Marko Drakula, Marjan Dimitrijevski i Nemanja Milutinović.

Ovoj trojici zajedno sa Nikolom Jovanovićem na teret se stavljaju i krivična dela i nedozvoljeno nošene oružja i posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je kod njih prilikom hapšenja pronađeno oružje, kao i lažni policijski prsluci sa oznakama UKP, kačketi i policijska značka, koja je ukradena još 2006.

Drakula se tereti i za napad na službeno lice jer je napao policajca.

Sumnja se da su oni, obučeni u policijske uniforme, presreli osobu blisku Vukotiću koja mu je obično donosila ručak u pritvor iz jednog beogradskog restorana.

Predstavljajući se kao policajci, presreli su tu osobu ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu.

Zatražili su da provere šta se nalazi u paketu namenjenom Vukotiću, ali pošto je njegovoj poseti to bilo sumnjivo, odmah je prijavila nadležnima i usledilo je hapšenje.

Tada je u taksi vozilu u kojem su bili u trenutku hapšenja pronađen cijanid koji su hteli da mu stave u hranu koju svaki pritvorenik ima pravo da dobija od kuće ili iz restorana.

Vukotić je početkom februara 2020. godine izručen Crnoj Gori koja ga je tražila zbog dve istrage pokušaja ubistava, ali su obe u međuvremenu obustavljene, i sada se nalazi na slobodi.

On se pominjao u medijima kao "visoko rangirani pripadnik ''škaljarskog klana''”.

Pripremanje teškog ubistva je novi oblik tog krivičnog dela koji je u sprsko zakonodavstvo uvedeno 2019. godine na predlog MUP-a, i primenjuje se od 1. decembra 2019. godine.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OTAC UBIJEN NA KUĆNOM PRAGU, KUM LIKVIDIRAN PRED DECOM On je jedna od najmisterioznijih ličnosti u KRVAVOM RATU KLANOVA, izbegao je smrt u zatvoru, a sada je SLOBODAN ČOVEK
Hronika

OTAC UBIJEN NA KUĆNOM PRAGU, KUM LIKVIDIRAN PRED DECOM On je jedna od najmisterioznijih ličnosti u KRVAVOM RATU KLANOVA, izbegao je smrt u zatvoru, a sada je SLOBODAN ČOVEK

Više državno tužilaštvo u Podgorici obustavilo je dve istrage protiv protiv Kotoranina Jovana Vukotića koje je vodilo zbog sumnje da je učestvovao u pokušajima ubistava Vojina Stupara i Miloša Radonjića u Kotoru 2016. godine, kao i Tamare Zvicer, supruge Radoja Zvicera, na kojeg je nedavno pucano u Ukrajini.

30.07.2020

07:22

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija