15.06.2021.

09:09

Foto: Informer

Hronika

Krtice iz policije Belivuku dostavljale informacije o UBICAMA KAVČANINA! Davorin Baltić izrešetan u centru Beograda, JEZIVO KLUPKO ZLOČINA SE SADA ODVIJA!

Dokazni materijal

- Inspektori su se iznenadili kad su pronađeni diskovi sa svim podacima do kojih su policija i tužilaštvo došli tokom pretkrivičnog postupka koji se vodio zbog ubistva Baltića. Praktično, svaki dokaz do kog je došla policija imali su i Belivuk i saradnici. Između ostalog i snimke s kamera sa svih okolnih objekata koje je policija uzela posle zločina. Nema sumnje da im je kompletan dokazni materijal dostavljen, a da li je to uradio nedavno uhapšeni inspektor SBPOK Božidar Stolić ili neko drugi, biće utvrđeno daljom istragom - otkriva izvor Kurira.

Davorin Baltić, visokopozicionirani pripadnik kavačkog klana, ubijen je kad je autom ulazio u garažu u zgradi u centru Beograda. Kamere su snimile dvojicu napadača kako ispaljuju kišu metaka. Očevidac ubistva bila je Baltićeva kuma, inače policajka, koja je bila s njim u kolima. Ona nije povređena, ali je protiv nje pokrenut sudski postupak, jer je posle ubistva pokušala da sakrije Baltićev pištolj.

Informer

- Policiji je odmah bilo jasno da je Baltić stradao u ratu kavačkog i škaljarskog klana. Došlo se do dokaza da je u likvidaciji učestvovao Damir Hadžić i za njim je bila raspisana poternica. Međutim, pre policije našli su ga suparnici i on je ubijen sa Alanom Kožarom u julu 2020. na Krfu. Nekoliko meseci ranije, u januaru, u Atini su ubijeni vođa "škaljaraca" Igor Dedović i Stevan Stamatović. Sve prikupljeno do sada ukazuje da je kavački klan, zajedno s Belivukom, koji je, kako se sumnja, bio njihova ispostava u Srbiji, radio na tome da paralelno s policijom prikuplja podatke o tome ko im radi o glavi i da sam sklanja protivnike - kaže izvor.

Dvojici se izgubio trag

Istražitelji sumnjaju da je žrtve iz Atine i s Krfa namestio isti čovek, izvesni Podgoričanin S. L., čije su poruke nađene u telefonima ubijenih. Posle zločina na Krfu, njemu se izgubio svaki trag.

- Prijavljen je i nestanak Novosađanina za kog se sumnja da je direktno učestvovao u zločinu, što ukazuje na to da su osim neprijatelja, uklanjali i svoje "slabe karike", verovatno one za koje su sumnjali da bi mogli da ih ugroze - kaže sagovornik.

Bio u Atini

Prema njegovim rečima, doušnici iz policije najverovatnije su im pomagali da pre istražnih organa dođu do protivnika.

- Nema sumnje da su imali pomoć, a o tome svedoči i hapšenje Stolića, ali i drugih pripadnika SBPOK. Postoje informacije da je i Belivuk bio u Atini u vreme ubistva "škaljaraca", a navodno su pripadnici njegovog klana sumnjali da je Stevan Stamatović učestvovao u ubistvu Belivukovog najboljeg prijatelja Aleksandra Stankovića - podseća izvor.