11.08.2021.

23:00

Foto: Informer

Hronika

OTAC VOZIO PIJAN I BEZ DOZVOLE, PA SLETEO U KANAL! Jezivi detalji saobraćajke kod Rume u kojoj je učestvovala sedmočlana porodica! /FOTO/

Sedmočlana porodica iz Donjeg Petrovca, među njima i desetomesečna beba, teško je juče povređena kada je otac Petar J., koji je pijan i bez dozvole upravljao "folksvagen polom", izgubio kontrolu nad autom i sleteo u kanal na ulazu u Rumu. Tom prilikom beba je zadobila frakturu lobanje i unutrašnje krvarenje i lekari joj se bore za život.

U saobraćajnoj policiji naveli su da je do udesa došlo jer je Petar J., kome je ranije oduzeta dozvola zbog velikog broja saobraćajnih prekršaja, vozio velikom brzinom, sa 0,39 promila alkohola u krvi.


- Osim njega, u vozilu "folksvagen polo" rumskih registracija bila je Petrova supruga Olgica K. (53), njihovi blizanci Đurica (22) i Ružica (22), zatim Maja (17), Dragan (5) i desetomesečni Milan. Petar je vozio brzo, i u kružnom toku na ulazu u Rumu iz smera Iriga izgubio je kontrolu nad vozilom, pa je automobil sleteo u kanal - objašnjavaju u policiji.

Naš sagovornik kaže da niko u vozilu nije bio vezan pojasom, a nije bilo ni sedišta za bebu.

Informer

- Kada je vozilo upalo u kanal, svi u vozilu su zadobili teške povrede. Najgore je prošla desetomesečna beba. Dete je odmah kolima Hitne pomoći prevezeno u bolnicu u Novom Sadu. Tamo su mu konstatovani fraktura lobanje i unutrašnje krvarenje, i životno je ugroženo. Vozač i ostali putnici prebačeni su u sremskomitrovačku bolnicu na lečenje - kažu u policiji.

Vozaču Petru J. odmah nakon udesa izvađena je krv i utvrđeno je da je svoju porodicu vozio sa 0,39 promila alkohola u krvi.

I autobus sleteo u kanal

Krajem juna prošle godine autobus za prevoz radnika gotovo na istom mestu gde je sada povređena sedmočlana porodica udario je u automobil, a onda izleteo u kanal. U ovom udesu povređeno je petnaest osoba, među kojima i dvoje dece, koja su bila u automobilu. Srećom, tada niko nije teško povređen.


- Vozaču nije određen pritvor, ali tužilaštvo će protiv njega podneti krivičnu prijavu zbog ugrožavanja javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora - kaže sagovornik Informera i dodaje:


- U zavisnosti od stanja povređenih, protiv Petra će možda biti podneta i krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, za koje je predviđena kazna i do osam godina zatvora.

Informer


Svedoci ove jezive nesreće kažu da je automobil upao u kanal i da u prvom trenutku niko nije izlazio iz vozila.


- Auto je sleteo s puta gotovo na istom mestu gde je prošle godine izleteo autobus s radnicima (vidite okvir). Kada sam prišao, čuli su se vriska i plač. Pritrčali su neki ljudi koji su naišli i pokušali smo da pomognemo. Kada sam video koliko ih je u "polu", samo sam se prekrstio. Jedna žena je samo vrištala i dozivala sina. Tada sam video da je tu i beba. Hitna pomoć je brzo stigla i odvezla prvo bebu, a onda su drugi saniteti počeli da odvoze ostale - kaže radnik sa obližnje pumpe.

Informer