19.08.2021.

13:31

Foto:

Hronika

"Pseto mi donelo pušku na noge i tapše me po ramenu..." Kako je Belivuk sprečio SOPSTVENU LIKVIDACIJU

Kako prenose Novosti, plan je bio da se Belivuk likvidira iz snajperske puške u mafijaškoj sačekuši u Beogradu, u junu prošle godine.

Ovaj slučaj opisan je u optužnici koja je podignuta protiv članova Veljinog klana, a u kojoj se navodi da je nađena prepiska u kojoj se Belivuk nekome, za koga se pretpostavlja da je Marko Miljković, u junu 2020. godine žali kako je saznao da mu rade o glavi.

- Brate... ovaj me namestio ... ako sve ok bude, za par dana ide u klanicu... evo je puška, sada mi je doneo Ronin ... Ovaj iz Odžaka... da sa Trajkom i Stojketom... nego je shvatio o kome se radi, tj. gde treba da nas radi i rešio da nam proda priču za 100 soma... i da ubijem ovog Veskovića i on je siguran... Sinoć je viđen sa tim Trajkom... želudac me boli... Pseto mi donelo pušku na noge i tapše me po ramenu ... ma ne pitam to ja ništa, nije mi on priznao to, drug moj video Ronina i Trajka sinoć oko 12, a on mi poslao u 12.55 poruku da noćas da moramo da se vidimo. Dogovorio sam da idu u utorak Ronin i jedan naš da nam Ronin pokaže gde je Vesković i onda klanica...

Informer

"Klanica" je bila kuća u Ritopeku u kojoj su mučili i ubijali ljude

U prepisci se ne vide imena, ali se pretpostavlja da je Belivuka trebalo da ubije  Vesković, a da je Ronin Aleksandar Gligorijević Puki, koga su kasnije zverski ubili. Upravo on je bio taj koji je Belivuku doneo snajper iz kojeg je navodno trebalo da bude likvidiran.

- Doneo mi pušku idiot, ja i dalje ne verujem... ima i prigušivač. Kaže Hel (osumnjičeni Nebojša Janković, prim. aut.) da je cev odlična, pakovana puška, cev je bruka i mehanizam, ali je optika k...c. Videćemo kad ga spakujemo, šta da radim, daće šifru "Skaja" pa lagano... Dao sam im ozvučen auto sinoć, ne mogu da dočekam da ga udavim! - stoji u prepisci koju prenose Novosti.

Podsetimo, crnogorska policija sprečila je likvidaciju Belivuka i Miljkovića u Crnoj Gori početkom godine. Njih dvojica trebalo je da budu ubijeni na aerodromu dok su čekali let za Beograd, ali su policajci na vreme reagovali i priveli nekoliko pripadnika škaljarskog klana za koje su sumnja da su pripremali atentat.