16.09.2021.

08:54

Foto: K.R.

Hronika

LEKARI NISU MOGLI ODMAH DA PRIĐU TELU, PAS JE BIO RAZJAREN! Detalji jezive nesreće u Kragujevcu

Nesrećnu ženu rastrgla je razjarena životinja dok joj je prinosila hranu. Pas je bio toliko agresivan da lekari nisu odmah mogli da priđu telu.

Stravična tragedija dogodila se na Miloratkinom imanju u Sarajlijinoj ulici u Kragujevcu.

Komšije su čule jezive vriske i jauke, pa su odmah pozvale Miloratkinu ćerku, koja je zatekla majčin leš pored kućice razjarenog šarplaninca. Užasnuta ćerka je pozvala Hitnu pomoć, koja je brzo stigla, ali uzalud.

Informer

Dvorište u kom se dogodila tragedija


- Lekari su najpre morali da sačekaju da neko obuzda i skloni psa, koji je režao i lajao pored leša svoje vlasnice. Doktori su, nažalost, mogli samo da konstatuju Miloratkinu smrt - kaže naš izvor iz istrage.
On dodaje da u ovom slučaju nema nikakve krivične odgovornosti, jer se radi o vlasničkom psu koji je nasrnuo na vlasnicu u njenom dvorištu.


- Reč je o opasnoj rasi pasa, ćud šarplaninca je takva da se nikada ne zna šta mogu da urade - napominje naš sagovornik.


Komšije kažu da je Miloratka redovno hranila svog šarplaninca, koji je uglavnom bio vezan. U istom dvorištu bila su još dva psa, ali niko od komšija nije slutio da će se desiti tragedija.
- Čuo sam zapomaganje iz Miloratkinog dvorišta, bilo je jezivo... Njena ćerka je brzo došla i zatekla mrtvu majku pored kućice za psa - kratko je rekao šokirani komšija, i udaljio se.