26.10.2021.

08:37

Foto: Zoran Sinko

Hronika

Ispovest supruge jednog od uhapšene braće Jojke: Moj muž je bio u kući u vreme ubistva, imamo snimak s kamera!

Nakon što su Miloševići uhapšeni u petak, članovi njihove porodice su se nadali da će se već na saslušanju u tužilaštvu stvari razjasniti, te da će biti pušteni. Medutim, sudija za prethodni postupak odredio je braći pritvor do 30 dana zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Đokića.

Supruga jednog od uhapšenih, koja nije želela da joj objavimo ime, u suzama je ispričala da joj je muž ni kriv ni dužan oklevetan za učešće u stravičnom ubistvu porodice Đokić.

Ne znaju se

Nikakav kontakt nismo imali sa Goranom Džonićem, koji je mog muža i devera upleo u celu ovu priču

Supruga uhapšenog

- Moj muž može da bude i ovakav i onakav, ali ne može nikome da oduzme život, a takav je i njegov brat. On ima emocije, imamo dvoje dece... Ne mogu da shvatim šta nas je ovo snašlo! Nikakav kontakt nismo imali sa Goranom Džonićem, koji je mog muža i devera upleo u celu ovu priču. Svi dokazi su na strani mog muža i devera. Moj suprug je u vreme zločina bio u kući, imamo video-nadzor da to dokaže, njegova nevinost će biti potvrđena i biološkim ili nekim drugim dokazima. Istina će izaći na videlo, znam da će to biti dug put, ali sve će se saznati - priča uznemirena žena.

Ona priznaje da su njen muž i njegov brat ranije imali problema sa zakonom, ali ne zbog tako teških krivičnih dela poput ubistva i naglašava da su njih dvojica kriminalnu prošlost ostavili iza sebe.

- Oni su poznati ovde u Moravcu, baba i deda i roditelji su im decenijama živeli u inostranstvu, imućna su porodica. Voze dobre automobile, poznati su i u Aleksincu. Jesu imali kriminalni dosije, ali to je odranije. Ako si jedanput u životu pogrešio, to ne znači da za svaku glupost koja se desi, policija treba da ti kuca na vrata. U Srbiji čak, sem brze vožnje, nijedno delo nemaju, a mediji ih predstavljaju kao da imaju nekakav "debeo" dosije u policiji. Koje delo, kakav dosije, ne znam stvarno odakle to? Jesu robijali u Švedskoj i jedan i drugi, ali odležali su svoje kazne, jedan 2008. a drugi 2011. godine. I to što su ležali, nema veze sa ovakvim gnusnim činom. Mi smo finansijski stabilna porodica, nama pare nisu potrebne, posebno na taj način, da nekome uništiš živote i porodicu. Pa šta bih ja svojoj deci kupila od tih para, šta bih im donela kući a da već nemaju - pita se očajna žena.

Ona ističe da njeni muž i dever nisu ni poznavali pokojne Đokiće.

- Nikad nismo imali nikakve veze ni sa jednim članom porodice Đokić. Zašto su moj muž i njegov brat povezani sa njihovim ubistvom, zaista mi nije jasno - zaključuje naša sagovornica.

I majka uhapšene braće, Milijana Đorđević, koja trenutno živi u inostranstvu, tvrdi da njeni sinovi nemaju nikakve veze sa zločinom i da čak i ne poznaju Gorana Džonića, osumnjičenog za ubistvo porodice Đokić, iako žive u istom mestu.

Informer

- Sve te optužbe protiv mojih sinova su laži i klevete, mi smo jedna časna i poštena porodica. Moji sinovi ne poznaju tu porodicu Džonić, s kojom ih povezuju, ne znaju ni ko su, ni šta rade. Džonići su doseljenici u Moravac. Ja ih znam samo iz viđenja jer sam 20 godina živela u tom selu, a sada živim u inostranstvu sa mužem. Bila sam u Srbiji u vreme zločina, od 16. septembra do 2. oktobra, da se pobrinem za majku, koja je bolesna - kaže Milijana i dodaje da su priče o vili koju imaju u Moravcu naduvane:

MAJKA KONSTANTINA I KONSTADINA MILOŠEVIĆA ZA INFORMER: Moji sinovi nikada nisu ni sreli Džoniće, ne znaju ni ko su ni šta rade!

- U tu našu kuću ulagale su četiri generacije. Dvadeset godina sam držala prodavnicu u Moravcu, pre nego što sam se preselila u inostranstvo, davala sam svima na veresiju, činila meštanima Moravca i ovako da mi se vraća.