• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

24.10.2021

14:14

ZAVRŠENO BALISTIČKO VEŠTAČENJE PIŠTOLJA, NA NOVCU PRONAĐEN DNK! Najnovije informacije o likvidaciji porodice Đokić!

printscreen

Vesti

ZAVRŠENO BALISTIČKO VEŠTAČENJE PIŠTOLJA, NA NOVCU PRONAĐEN DNK! Najnovije informacije o likvidaciji porodice Đokić!

Podeli vest

Balističari niške policije obavili su veštačenje čaura, projektila i pištolja koji je pronađen posle zločina u Moravcu, a veštačenje je nesumnjivo pokazalo da se radi o oružju iz kojeg je likvidirana porodica Đokić. Takođe, prema nezvaničnim saznanjima, na hrpi novca i platnenoj vreći koji su iskopani u dvorištu jednog od sinova Gorana Džonića, forenzičkom analizom utvrđeni su DNK tragovi ubice i ubijenog Gorana Đokića

 

Kako saznaje Blic, balističkim veštačenjem čaura, projektila i pištolja pronađenog posle zločina u Moravcu nesumnjivo je utvrđeno da se radi o oružju iz koga su likvidirani Goran (57), Gordana (56) i Lidija (26) Đokić iz Aleksinca. Odrađena je zahtevna ekspertiza u veoma kratkom vremenskom periodu, koja je pribavila važne dokaze za predstojeći krivični postupak protiv zločinaca.

Kako smo već pisali, pištolj je pronađen u petak, 22. oktobra, u stanu Gorana Džonića u Aleksincu

- Ovim je zatvoren krug zločina. Veštačenjem pronađenog pištolja koje je obavila balistika niške policije nedvosmisleno je potvrđeno da su projektili i čaure pronađeni na mestu zločina, ispaljeni iz pištolja koji je pronađen u Aleksincu, odnosno da se radi o oružju kojim su brutalno likvidirani Đokići. To je jedan od ključnih dokaza oko koga će se formirati budući krivični postupak protiv osumnjičenih - kaže izvor.

Foto: Zoran Sinko

Pronađen novac u dvorištu

Trag koji na čauri ostavlja udarna igla pištolja, i trag koji na ispaljenom zrnu ostaje nakon prolaska kroz cev pištolja, jedinstveni su poput otiska prstiju kod ljudi. Samo je potrebno da se ti nalazi utvrde stručno, što su balističari niške policije i učinili.

DNK pronađen na novcu

Takođe, na hrpi novca i platnenoj vreći koji su iskopani u dvorištu jednog od sinova Gorana Džonića, forenzičkom analizom utvrđeni su DNK tragovi ubice i ubijenog Gorana Đokića, saznaje nezvanično Blic.

Foto: Zoran Sinko

To bi mogao da bude ključni materijalni dokaz u istrazi ovog nezapamćenog zločina. Postojanje DNK dokaza ubice i žrtve na novcu praktično povezuje ubicu sa parama i dokazuje da je motiv ubistva bio pohlepa.

Podsetimo, policija je prekopavanjem dvorišta pronašla skriveni novac u vrednosti od 43.000 evra, za koje se sumnja da je deo sume koji je kobne večeri otet od Đokića. Policija osnovano veruje da je novac na tom mestu zakopao upravo Goran Džonić u pokušaju da sinu smesti krivicu za nezapamćeni zločin!

Saučesnici i priznanje

Inače, Džonić je na saslušanju u policiji priznao da je učestvovao u ubistvu porodice Đokić, a kako se nezvanično saznaje, on je ukazao i na dvojicu svojih saučesnika. Nakon toga uhapšena su braća Konstantin i Kostadin Milošević iz okoline Niša, koja su kako saznajemo, poznata istražnim organima od ranije. Prema informacijama koje posedujemo, ova braća su ranije dovođena u vezu sa dilovanjem narkotika, ali i brojnim krivičnim delima.

Jedan od njih hapšen je 2011. godine zbog sumnje da je bio deo međunarodnog lanca šverca kokaina iz Južne Amerike ka zapadnoj Evropi. Navodno, njegov zadatak je bio da iz luka u Holandiji i Belgiji, uz saučesnika, prebaci drogu do Švedske gde je bilo krajnje odredište.

- Oni su do sada više puta menjali imena zbog krivičnih dela koje su činili - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Foto: printscreen facebook

Goran Džonić

On dodaje i da će u narednim danima biti poznato ko je koju ulogu imao u ovom stravičnom ubistvu.

Podsetimo, tela porodice Đokić pronađena su posle sedam dana potrage, ugljenisana, 2. oktobra u ataru Moravca, dok je njihov automobil, spaljen, pronađen 12 kilometara dalje.

Osumnjičeni za njihovo ubistvo bio je blizak sa ovom tročlanom porodicom, i nakon zločina je prisustvovao sahrani ubijenih. Osumnjičeni Džonić i pokojni Đokić braća su od tetke.

Foto: printscreen

Sudija Višeg suda u Nišu odredio je juče pritvor Goranu Džoniću i njegovim sinovima u trajanju od 30 dana zbog osnovane sumnje da su izvršili ubistvo porodice Đokić. Pritvor im je odredio sudija za prethodni postupak zbog opasnosti da će uticati na svedoke i zbog uznemirenja javnosti, rečeno je za Tanjug u tom sudu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija