11.12.2021.

17:20

Foto: Printscreen

Hronika

Otkrivena sudbina doušnika koga je Marko Mesar zvao "ćale"?

Podsetimo, crnogorska policija je još u julu našla ljudske ostatke na padinama Lovćena, a  prema informacijama "Vijesti" iz policije, reč je o Raduloviću, kome se svaki trag izgubio krajem prošle godine.

Inače, zbog sumnje da je učestvovao u otmici i ubistvu tog nekad visokopozicioniranog člana škaljarskog klana, pre dve noći uhapšen je Novljanin Petar Đurović.

Kako je navedeno iz policije, Đurović se sumnjiči da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i da je kao saizvršilac, osim u otmici i ubistvu Radulovića, učestvovao i u prikrivanju tragova tog zločina.

- Pripadnici Uprave policije su lišili slobode osobu za koju se sumnja da je bila sučesnik u otmici i ubistvu M.R., koje je izvršeno krajem 2020. godine. Sumnja se da je P.Đ. (34) u više navrata u periodu od 14. oktobra do 21. decembra 2020. godine vršio fizičko obezbeđenje otetog M.R, kao i da je kao saizvršilac učestvovao u njegovom ubistvu koje je izvršeno 21. decembra 2020. godine - navodi se u saopštenju, a prema pisanjima medija, Đurović je Radulovića navodno zadavio žicom.

Informer

Belivuk i Miljković terete se za ubistva u Crnoj Gori

Ime Mileta Radulovića Kapetana pojavilo se prvi put u javnosti tokom saopštavanja informacija o delovanju klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Kako je tada saopšteno, oni su Radulovića,koji je bio član protivničkog škaljarskog klana, oteli i koristili kako bi namamili žrtve u kuću strave u Ritopeku.

Kako je Informer već pisao, Mile Kapetan otet je početkom prošle godine sa namerom da bude mučen dok ne otkrije potrebne informacije, a da onda bude ubijen, ali je do promene došlo kada su shvatili da bi im živ mogao biti od veće koristi. Čitav plan osmislio je Marko Miljković.

- Miljković je ubrzo uvideo da je "ćale", kako ga je on zvao, preplašen i spreman na svaku saradnu. Dogovorio se sa nim da ostane u kontaktu sa svim saradnicima , da sa njima komunicira telefonom kao da je sve u najboljem redu. I onda je "ćale" pisao poruke "škaljarcima" i jednog po jednog ih navlačio u zasedu Belivukovog klana - navodi sagovornik iz istrage.

Inače, crnogorska policija je podnela krivičnu prijavu protiv Belivuka, Miljkovića i Nebojša Jankovića zbog sumnje da su ubili Damira Hodžića i Adisa Spahića, a u toj prijavi pominje se i otmica i ubistvo Mileta Radulovića.

Prema do sada prikupljenim dokazima, Hodžić i Spahić su nestali 14. oktobra prošle godine u okolini Spuža. Velja Nevolja i Mare Mesar su sa Jankovićem u kuću nadomak Spuža, koju im je Radoje Živković dao na korišćenje, "navukli" žrtve da dođu, a potom ih brutalno likvidirali.

U istoj kući je navodno otet Mile Kapetan, a nekoliko meseci kasnije i likvidiran.

Na saslušanju koje je nedavno održano u Beogradu po zamolnici Crne Gore, Belivuk, Miljković i Janković negirali su da imaju veze sa ovim zločinima.