• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I.

02.12.2021

17:52

SLUČAJ "KAPETAN" Ovo je jedna od najvećih misterija klana Velje Nevolje

Printscreen

Vesti

SLUČAJ "KAPETAN" Ovo je jedna od najvećih misterija klana Velje Nevolje

Podeli vest

Vođe koljačke bande Veljko Belivuk i Marko Miljković i njihov saradnik Nebojša Janković negirali su juče u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) u Beogradu da imaju ikakve veze sa ubistvima Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i sa otmicom Mileta Radulovića, zvanog Kapetan, u Crnoj Gori u oktobru 2020.

Međutim, u prepiskama sa kriptovane aplikacije "Skaj", koje su zaplenjene od Belivuka, on je direktno priznao saradnicima da je sa Miljkovićem i Jankovićem napravio taj masakr u Spužu.


Fale im dokazi

Inače, Belivuk, Miljković i Janković juče su saslušani po zamolnici Crne Gore, u okviru istrage koja je pokrenuta protiv njih zbog zločina počinjenih prošle godine u okolini Spuža. Saslušanju su prisustvovali predstavnici crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva Milivoje Katnić i Saša Čađenović.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore, podsetimo, uputilo je nadležnim organima Srbije zamolnicu da se saslušaju Belivuk, Miljković i Janković, kao i izvesni Radoje Živković, koji se inače ne nalazi na spisku optuženih za zločine klana Velje Nevolje u Srbiji. Reč je o proširenju istrage kojom su obuhvaćene i vođe "kavačkog klana" Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer, za koje su praktično radili Belivuk i njegovi vojnici.


Prema do sada prikupljenim dokazima, Hodžić i Spahić su nestali 14. oktobra prošle godine u okolini Spuža. Velja Nevolja i Mare Mesar su sa Jankovićem u kuću nadomak Spuža, koju im je Živković dao na korišćenje, "navukli" žrtve da dođu, a potom ih brutalno likvidirali.

Foto: Printscreen Pink

Miljković i Belivuk juče su negirali da imaju bilo kakve veze sa ubistvima u Crnoj Gori


U istoj kući je navodno otet Mile Kapetan, ali njegova sudbina i dalje nije poznata. Pretpostavlja se da je odveden na drugu lokaciju i mučen, a potom ubijen 21. decembra negde u Crnoj Gori.

Ipak, njegovo telo do sada nije nađeno.

Prethodno su Belivuk i Miljković od njega iznudili sve informacije vezane za delovanje suprotstavljenog "škaljarskog klana", kom je Kapetan navodno pripadao.

Spuška klanica

Kuća u spuškom zaseoku Stanjevića rupa korišćena je, inače, po uzoru na "klanicu" Veljine bande u Ritopeku. Posle ubistava, kako se veruje, kuća je kompletno renovirana i očišćena da bi se prikrili tragovi brutalnih zločina. Zidovi su gletovani i krečeni, menjane su pločice, stavljana su nova vrata, nameštaj, parket...


Belivuk i Miljković su, kako sumnja crnogorsko tužilaštvo, u vreme zločina nelegalno ušli u Crnu Goru mimo graničnih prelaza i bez dozvole državnih organa te zemlje. U Srbiju su se, navode tužioci, vratili na isti način.


Protiv njih je podignuta optužnica u Srbiji za još pet ubistava i druga teška krivična dela i uskoro se očekuje početak suđenja. Najjači dokaz protiv zločina Belivukovog klana jesu upravo prepiske i fotografije koje su članovi bande razmenjivali preko aplikacije "Skaj". U jednoj prepisci Belivuk do detalja objašnjava saradnicima kako je sa Miljkovićem i Jankovićem u oktobru 2020. upao u kuću u Spužu i kako su ubili dvojicu "škaljaraca" i oteli Mileta Kapetana. 


Privedeni uz jake mere obezbeđenja

Belivuk, Miljković i Janković prebačeni su juče na saslušanje pod jakim merama obezbeđenja iz Okružnog zatvora, u kojem se nalaze od početka februara, u zgradu Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici. Vozila u kojima su prevezeni pratila je kolona od nekoliko "marica", kao i više policijskih automobila. Takođe, ulice u tom delu grada bile su blokirane za saobraćaj dok nisu sprovedeni u tužilaštvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija