13.12.2021.

10:04

Foto: M.S./Printskrin

Hronika

BELIVUKOV KLAN RADIO PO PRINCIPU TERORISTA! Koristili i kriptovalute za krvavi biznis!

- Za mene nisu zabrinjavajuće kuće i novac nego to što je Odeljenje za visokotehnološki kriminal pronašlo kriptovalute. Da li je Belivuk time kupovao drogu i oružje? To treba da se istraži. Terorističke grupe su takođe tako komunicirale. To je za Srbiju novo. Da li su kriptovalute služile samo za pranje novca ili za još nešto? Uvek postoji trag i verujem da će naša policija to otkriti u saradnji sa drugim službama - rekla je Gordana Mišev iz Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost u jutarnjem programu Kurir televizije.

Stručnjak za bezbednost Ratomir Antonović istakao je da se sav imetak klana vodio na članove familija.

- To su povezana lica i logično je da će da prenesu imovinu na osobe u koje imaju najveće poverenje. Mislim da je malo verovatno da njihove supruge nisu znale odakle dolazi izvor sredstava. Valjda je normalno da ga žena pita odakle ti pare za sve šta imamo. Možda nisu znale sve detalje - smatra profesor.

Antonović ističe da razgovor Belivuka sa ženom oko opremanja njihove vile, samo nekoliko dana pre nego što će navodno počiniti monstruozni zločin, ukazuje na njegov specifičan psihološki profil.

- To je klasičan razgovor između supružnika. Njemu je kriminal posao. Imate kriminalce koji su kriminalci po pozivu. Ništa drugo u životu ne znaju da rade osim da se bave kriminalom. A taj razgovor kako će urediti stan i koje će roletne kupiti samo je deo svakodnevice - rekao je Antonović.