• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

12.12.2021

22:24

PRESRETNUTA PREPISKA BELIVUKA SA ŽENOM! Evo o čemu su pričali dok je spremao monstruoznu likvidaciju!

Peđa Milosavljević/Privatna arhiva

Vesti

PRESRETNUTA PREPISKA BELIVUKA SA ŽENOM! Evo o čemu su pričali dok je spremao monstruoznu likvidaciju!

Podeli vest

Komunikacija vođe klana sa suprugom pred njegovo hapšenje 4. februara otkriva da su najopuštenije birali dekoraciju za uređenje vile na Zvezdari, dok je on istovremeno planirao surove zločine

Veljko Belivuk, koji je optužen da je organizovao surovu kriminalnu grupu, koja se zasad tereti za pet ubistava, dok se za još četiri vodi istraga, pre hapšenja 4. februara sa suprugom Bojanom sređivao je novu vilu na Zvezdari i s njom opušteno ćaskao o prekidačima i roletnama, otkriva naš izvor.

Istovremeno, Velja Nevolja se sa saradnicima dogovarao i o surovim otmicama i likvidacijama u Crnoj Gori i Srbiji.

Kako Kurir otkriva, istražitelji su presreli komunikaciju Veljka i Bojane Belivuk u kojoj u drugoj polovini septembra 2020. opušteno razgovaraju o stvarima za novu vilu, koja se nalazi tik do kuće Marka Miljkovića, Belivukove desne ruke. Ovu kuću mnogi su prozvali "mala Šilerova", jer ih je podsetila na zdanje u kom su svojevremeno živele vođe zemunskog klana.

Veljko Belivuk: Ej, ženo, evo doneo mi ovde Spale ove prekidače i te gluposti pa sad gledam, dosta su mi lepi, nema neki preveliki izbor, sviđa mi se, iskreno da ti kažem, i ja bih ove uzeo.

Bojana Belivuk: Dobro, srce moje, dobro. Je l' to ono što sam ja izabrala? Veljko Belivuk: Ništa, ja ću da mu kažem da ove uzimamo. E sad što se tiče boja i toga, to ćemo na licu mesta kad budemo pravili!

Bojana Belivuk: Tačno, kad budemo sredili boju zidova i tako dalje... Volim te najviše!

Veljko Belivuk: I ja tebe! Nema šta, ove uzimamo! U drugom razgovoru, koji su vodili nekoliko dana kasnije, dogovaraju se o roletnama.

Veljko Belivuk: Na F700 ne ide roletna. Ne može fabrički da se pravi. Mora F560 da se stavi da bi išla roletna.

Bojana Belivuk: A kako se tebi dopada F560?

Veljko Belivuk: Pa OK je, ne mogu da grešim dušu. Jedino šta se ne slažem s tobom su boje koje si izabrala. Ti si, ljubavi, izabrala totalno crnu. Baš, baš crnu sa nekim šljokicama, a ja bih samo nijansu svetliju.

Bojana Belivuk: Dobro, važi.

Veljko Belivuk: Jer baš ta crna, evo sad sedim i gledam, to je totalno crna, ljubavi. To nije siva. To je crna, crna. I na njoj će se mnogo više videti i prašina i prljavština, a i preterano mi. Baš je kontrast, kao da pravimo crno-belu kuću, razumeš.

Bojana Belivuk: Dobro, dobro, izvini.

Veljko Belivuk: Šta se izvinjavaš, srce. Gledam, upoređujem te dve boje. Ovo što su mi oni pokazali podseća na ono tamo gde smo bili. Na nju može sutra da se uklopi i drvo neko i beli mermer i tako dalje...

Izvor Kurira iz istrage otkriva da je ovo samo deo razgovora koje su Veljko Belivuk i njegova supruga, koja je pre nekoliko dana privedena, pa puštena, zbog sumnje da je prala novac koji je kriminalna grupa njenog supruga stekla trgovinom drogom, otmicama i ubistvima.

On podseća da je nepunih mesec dana posle razgovora o sređivanju kuće, kako se sumnja, Belivuk s Markom Miljkovićem otputovao u Crnu Goru, gde su oteli, a potom i ubili Mila Radulovića Kapetana, kao i Damira Hodžića i Adisa Spahića. Preko telefona Kapetana, koji je bio visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana, Belivuk i Miljković su u kuću u Ritopeku namamili Lazara Vukićevića, koji je tada tamo i ubijen.

Pokrenuta istraga! Krvavim novcem kupovali stanove i kuće

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv Bojane Belivuk, njene majke Snežane Đorđević, ali i žena Marka Miljkovića i Filipa Ivanovskog, zbog sumnje da su počinile krivično delo pranje novca u produženom trajanju. Sumnja se da su ove četiri žene na svoje ime kupovale nepokretnosti i vrednije pokretne stvari od novca za koji se sumnja da potiče iz delatnosti kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Nakon saslušanja, sve četiri su puštene da se u daljem toku postupka brane sa slobode, a policija je pretresala vilu u Čačanskoj, kao i stanove na Zvezdari i u Pančevu. Sumnja se da su samo ove nekretnine vredne preko milion evra.

Tajni telefoni! Koristili isključivo Skaj

Među presretnutim telefonskim razgovorima, kako izvor Kurira otkriva, gotovo da nema razgovora između pripadnika kriminalne grupe.

- Razlog tome je najverovatnije što takozvanom običnom vezom i nisu komunicirali, već isključivo putem aplikacije Skaj, za koju su mislili da je šifrovana komunikacija koju nikad niko neće moći da otkrije. Interesantno je da je Belivuk suprugu uvek pozivao s tuđih brojeva i da u tim razgovorima nema ničeg kompromitujućeg. S druge strane, krivična dela su planirali i o njima se dogovarali preko Skaja, a razmenjivali su i jezive fotografije zločina - podseća sagovornik Kurira.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rajko

pre 2 godine

Da li je posle razgovora o prekidačima išla da piški?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija