14.12.2021.

18:21

Foto:

Hronika

Vozač kamiona iz Srbije bio je sumnjiv radnicima u Engleskoj: Pozvali su policiju koja je OTKRILA NEVEROVATNU SCENU

Državljanin Srbije je, kako navodi BBC, radio kao vozač hladnjače i pre hapšenja je na put krenuo iz Italije.


- Njegova hladnjača je u Italiji uredno natovarena pošiljkom smrznutih pica, čije je krajnje odredište bila Velika Britanija. Na drugoj lokaciji, koja je i dalje nepoznata, Petrović je preuzeo 31 paket kokaina. Veći deo droge je bio ispod smrznutih pica, dok je 19 paketa sa po kilogramom kokaina policija pronašla u kabini kamiona - prenosi ovaj portal i otkriva detalje koji su prethodili hapšenju Srbina:


- Radnici koji je trebalo da istovare pice u skladištu postali su sumnjičavi zbog ponašanja vozača i odmah su pozvali policiju. Hladnjača i kamion su detaljno pretreseni i tada je otkriven veliki tovar droge, a vozač je uhapšen. Organizator i naručilac pošiljke, međutim, još nisu otkriveni. Veruje se da je Petrović bio dobro plaćen da preveze tu pošiljku.


Detektiv Maršal Trover je, posle privođenja našeg državljanina, izjavio da je "Petrovićeva pohlepa za novcem nadmašila veliki rizik koji je preuzeo pokušajem da uveze kokain u Veliku Britaniju".
- Učinio je sve što je mogao da prikrije drogu koju je prevozio u svojoj hladnjači. Iskoristio je priliku kad prevozi robu koja je kvarljiva i ne može dugo da stoji, poput smrznutih pica, kako bi pokušao da ubrza i zaobiđe kontrole na granici - objasnio je detektiv.

Informer

Kokain


Istražitelji veruju da je droga bila namenjena lokalnim kriminalnim grupama koje su nameravale da ga rasparčaju i prodaju. Kokain bi, kako navode britanski mediji, na ulici dostigao još veću vrednost od šest miliona evra, posle mešanja sa drugim supstancama.


Koka i WC papir
Inače, samo nekoliko meseci posle Petrovića uhapšen je i V. M. (37), takođe kamiondžija iz Srbije, nakon što je u julu u njegovom kamionu, kojim je zvanično prevozio toalet-papir, otkriveno 40 kilograma čistog kokaina.


- Droga je pronađena u kamionu koji je išao za Veliku Britaniju. U tunelu u mestu Kokel u Francuskoj granična policija je otkrila kokain oblepljen trakama, smešten u kutijama na vrhu tovara toalet-papira - saopštila je tada policija.
Posle saslušanja pred sudom V. M. je zadržan u pritvoru. Protiv njega je u međuvremenu podignuta optužnica zbog pokušaja šverca kokaina i uskoro bi trebalo da mu počne suđenje.