18.01.2022.

17:31

Foto: Privatna arhiva/cg policija

Hronika

BUDO BANANA PONUDIO 2 MILIONA EVRA! Objavljeni detalji saslušanja, otkriveno čime se bavi DRUGA ĆERKA KRSTOVIĆA

Optuženi Budimir Krstović juče je ponovio da on i njegova ćerka Marina nemaju nikakve veze sa švercom kokaina, koji je krajem avgusta prošle godine pronađen u magacinu njihove firme „San Francisko“ u zetskom selu Mojanovići, pored Podgorice.

Krstović je na saslušanju tvrdio da im je sve namešteno da bi se napravila dobra politička i policijska priča i zatražio da nadležni uporede njegov slučaj sa slučajem zaplene kokaina u magacinu Volija od pre nekoliko dana, ističući da mu se desila potpuno ista situacija kao i njegovom prijatelju Draganu Bokanu.

Krstović je dodao da je na rasvetljavanju ovog slučaja njegova druga ćerka angažovala detektive koji su ranije radili za američku agenciju za borbu protiv narkotika DEA i da "bi se pre ubio nego što bih svom detetu rekao da se bavi prodajom droge".

Informer

Droga koja je tada zaplenjena

Optužbe je negirala i njegova ćerka Marina, koja je ukazala da je netačno prevedena njena komunikacija sa dobavljačem iz Ekvadora vezano za poručivanje banana.

Budimir i Marina Krstović uhapšeni su nakon što je policija u njihovom magacinu u Mojanovićima 24. avgusta prošle godine pronašla i zaplijenila rekordnu količinu droge.

Krstovići su pred istražiteljima tvrdili da nemaju ništa sa pronađenom drogom i policiji ponudili saradnju i pomoć u rasvetljavanju ovog slučaja.

Njihova odbrana je tužilaštvu predala dokument koji je izdao direktor luke Bolivar, iz koje je krenula pošiljka sa bananama, a u kome se navodi da je kontejner koji je krenuo prema Crnoj Gori prošao sve neophodne provere i da u njemu nije bilo droge.