• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.01.2022

19:40

KAKO JE LEPOTICA SA PARTIZANOVE TRIBINE DOSPELA NA STRANICE CRNE HRONIKE Ovo su detalji slučaja koji nikada pre nije zabeležen u regionu

Privatna arhiva/cg policija

Vesti

KAKO JE LEPOTICA SA PARTIZANOVE TRIBINE DOSPELA NA STRANICE CRNE HRONIKE Ovo su detalji slučaja koji nikada pre nije zabeležen u regionu

Podeli vest

U magacinu Logističkog centra prodajnog lanca u Podgorici pronađena je sumnjiva supstanca u paketu sa bananama, za koju se sumnja da je kokain, potvrđeno je podgoričkim Vijestima.

Još nije utvrđeno da li je zaista u pitanju droga, a ovu nedoumicu rešiće veštačenje.

Ova vest mnoge je podsetila na rekordnu zaplenu droge koja se dogodila krajem oktobra prošle godine u Crnoj Gori. Tada je više od jedne tone čistog kokaina bilo u tovaru sa bananama koje su iz Ekvadora stigle u Crnu Goru.

Tivar filovan kokainom

Ogroman tovar kokaina je takozvanim fider-brodom "MSC Šarlot" prevezen iz Kopra u Luku Bar. U međuvremenu crnogorske bezbednosne službe su od kolega iz inostranstva, najverovatnije iz SAD, dobile informaciju da se na tom brodu krije droga u tovaru banana.

Čim je brod uplovio u luku, policajci i carinici su namerno dozvolili da tovar napusti carinsku zonu i nastavili su da prate kamion s bananama ka odredištu u selu Mojanovići.

Tada su uhapšeni Budimir i njegova ćerka, ali do danas niko od naručilaca droge nije pronađen. Zato se sumnja da je neko dojavio naručiocu da ne dolazi odmah po drogu, jer je tovar "suviše lako" prošao carinsku kontrolu.

Foto: Upava policije Crne Gore

Zaplenjena droga


Otkriveno je ukupno oko 1.200 paketa kokaina, na kojima su bile oznake "covid" i "exit". Gotovo u isto vreme u Baru je u nekoliko "štek" stanova pronađeno još 200 kilograma kokaina, pa je ukupno zaplenjeno čak 1,6 tona, što je rekord u ovom delu Evrope. 

Tovar od 1.400 kilograma kokaina zaplenjenih u ovoj akciji, prema procenama stručnjaka, na ulici vredi više od 100 miliona evra.

Lepa Marina gost na Partizanovoj tribini

Marina Krstović, koja je prva uhapšena tokom ove akcije, često je boravila u Beogradu i to na utakmicama košarkaškog kluba Partizan. Kako je pisao "Blic", Marina je utakmice najviše posećivala nakon što je njen otac Budimir 2015. godine izabran u petočlanu radnu komisiju koja je vodila KK "Partizan" do izbora novog predsednika.

Marina je, kako su tada pisali mediji, odmah nakon pronalaska droge, policajcima ponudila imena i kontakte dobavljača, kao i uvid u poslovnu korespondenciju.

Ona je pred policajcima u njenoj kući pozvala telefonom dobavljača Karlosa Falkezija, koji joj je saopštio da je pošiljka koju joj je uputio prošla sve neophodne kontrole u luci Bolivar u Ekvadoru, ali da ne može sa sigurnošću da tvrdi što se desilo sa tovarom na putu do Crne Gore.

Decenijama se bavi uvozom voća

Što se Budimira tiče, on se decenijama bavi uvozom južnog voća i u Crnoj Gori i u Srbiji. Njegova firma "San Francisco", koja je poslovala u Crnoj Gori, od 2019. godine je u stečaju. Navodno je povezan i sa još jednom firmom koja je registrovana u Novoj Pazovi, a kao osnovna delatnost navodi se trgovina voćem i povrćem.


Pre dvadeset godina, 2001, Budimirov brat Dušan je otet ispred novosadskog hotela "Džet-set", a kidnaperi su tražili otkup od 3,5 miliona tadašnjih nemačkih maraka. Otmičari su, međutim, ubrzo uhapšeni, a Dušan je oslobođen.

Budimir je kraće vreme bio funkcioner košarkaškog kluba Partizan, tokom 2015. godine.

Podignuta optužnica

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv dvoje Krstovića zbog šverca više od tone kokaina.

Iz te instutucije saopšteno je da je to učinjeno nakon sprovedene istrage i analize svih prikupljenih dokaza i podataka i da je tužilački akt dostavljen Višem sudu u Podgorici na odlučivanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17