26.01.2022.

16:08

Foto: printscreen

Hronika

TRAGIČNA SMRT MALOG ĐORĐA RASTUŽILA LJUBOVČANE! Samo je hteo što pre kući da stigne!

Na njega je naleteo automobil kojim je upravljao sveštenik J.S. (28) iz Ljubovije. 

- Mali Đorđe je došao autobusom iz Ljubovije. Kažu da kada je stao autobus, izašao je, otišao sa zadnje strane autobusa i pokušao da pređe asfalt kako bi došao kući. Međutim, naišao je automobil i udario ga direktno prednjim delom – kažu Ljubovčani.

Dete je odmah prebačeno u dom zdravlja u Ljuboviji, jer nije bilo vremena da se vozi u bolnicu u Loznici, pokušana je reanimacija, ali nažalost je preminuo.

Na njega je automobilom naleteo mladi sveštenik J.S. iz Ljubovije koji je tom prilikom zadobio lakše povrede. Prevežen je u lozničku bolnicu gde mu je ukazana pomoć. Nakon toga, određeno mu je zadržavanje od 48 sati, a kada bude podneta krivična prijava i prikupe dokazi biće uz krivičnu prijavu priven u lozničko Tužilaštvo radi saslušanja i daljeg procesuiranja.

U Ljubovijskom kraju svi su potrešeni ovom nesrećom. Đorđe je bio prva godina srednje turističke škole. Danijela Živković iz Ljubovije je jako potrešena.

- Moj sin i Đorđe su se stalno družili. To je jako milo dete, poslušno, jako druželjubivo… Bio je jedinac. Ponekad su ga deca dirala u osnovnoj školi što je Rom, pa ga je moj sin branio. Ali, Đorđe nikada nije pravio probleme. Ne mogu opisati kolika je to tuga – kaže Danijela.

Inače, sveštenik J.S. je veroučitelj, a rukopoložen je pre manje od mesec dana i dobio službu u jednom ljubovijskom selu.