25.02.2022.

10:31

Foto: printscreen

Hronika

BRAT ĆAZIMA OSMANIJA OPTUŽEN ZA ŠVERC KOKAINA ČEKA IZRUČENJE! Baškimu bez otpora stavili lisice na ruke, TVRDI DA JE NEVIN?!

Kako piše Diario de Majorka, njegov advokat Mateja Miloš naveo je da se Osmani dobro drži.

- Osmani je veoma dobro i nada se da će ubrzo biti izručen Majorki. Moj klijent smatra da su optužbe protiv njega potpuno neosnovane i upravo zbog toga i želi da što pre iz Hrvatske bude prebačen u Španiju - izjavio je advokat.

Podsetimo, Osmani je uhapšen u Hrvatskoj, u luksuznom hotelu svog brata Ćazima. Kako su naveli španski mediji, on je u vreme hapšenja bio u apartmanu sa svojim telohraniteljem i potpuno mirno je sačekao da mu operativci stave lisice na ruke.

Informer

Ćazim Osmani

Akciju u kojoj je Osmani uhapšen vodio je Evropol i istovremeno je izvedena u sedam zemalja. U njoj je učestvovalo oko 600 policajaca.

Osmani se sumnjiči da je švercovao kokain iz Južne Amerike u Evropu. Na Majorki, na kojoj je živeo, u luksuznoj vili su uhapšeni njegova supruga i tast. Tu je pronađena velika količina novca, zasad marihuane u posebnoj prostoriji, ali i graža puna skupocenih automobila.

Inače, prema pisanju španskih medija, Baškim Osmani je sarađivao sa kriminalnim grupama iz Italije i sa Balkana.

- On je organizovao takozvane "samite mafije", okupljao je bosove najmanje 10 puta u poslednjih pet godina. Sastanci su uvek bili u leto, a poslednji je održan krajem juna i početkom jula prošle godine - podsećaju španski mediji.