05.07.2022.

12:03

Foto: R.B/facebook

Hronika

PRONAĐENO TELO NESTALOG MLADIĆA! Ronioci izvukli Đorđa iz reke na pola kilometra od mosta u Jasici!

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Kruševca pronašli su u Zapadnoj Moravi kod Jasike, na oko 500 metara od mesta utapanja, telo Đordja Nedeljkovća ( 21) iz Kruševice kod Kruševca.

Nesrećni mladić utopio se u ponedeljak predveče, oko 18 sati u Zapadnoj Moravi, u ataru sela Jasika,na potezu prema Kukljinu, na mestu zvanom Šušnjara. Spasioci su  pretraživali sinoć reku i priobalje, ali su zbog mraka prekinuli traganje za mladićem, da bi sa potragom nastavila u jutarnjim satima.

Informer

 

Nastradali Djordje se sa svojim mladjim, petnaestogodišnjim bratom, kupao u Moravi. U jednom trenutku zahvatila ih je rečna struja. Mlađi brat je bio bliži obali i uspeo je da izađe iz reke, dok je stariji nestao ispod površine vode i posle toga više nije viđen. O nesrećnom slučaju kruševačku Policiju obavestio je upravo mlađi brat.

Telo mladića koji se utopio u reci biće poslato na obudkciju kako bi se potvrdio uzrok smrti.

Podsećamo, na obdukciju je već doveženo telo sedamdesetogodišnjeg muškarca iz Jasike, koje se utopio u nedelju, najverovatnije usled srčanog udara, u Zapadnoj Moravi, nedaleko od mesta gde se sinoć utopi dvadesetjednogodišnji Đorđe iz Kruševice.

Stric nastradalog mladića neutešan

- Đole je radio u prvoj smeni. Došao je kući i oko pet sati popodne seo je sa mlađim bratom Jolem u kola i otišli su u Moravu da se kupaju. Ja ne znam, slabo je ranije išao na Moravu, a slab je plivač.

Bio sam kući, njegova majka me zove, kaže ,, utopio mi se Đole. Pitam gde se, bre, utopio, a ona kaže u Moravu. Došao sam tu kolima, tu je već bila policija  a hitna se već bila vratila kad sam ja došao. Kažu udavio se. Ne znam. Išli su, kažu do pola Morave i tu se razdvojili. Njega je povuklo tamo, a mali je pobegao ovamo, jedva se izvukao Jole- priča stric Milomir Nedeljuković, a suze mu uz jecaj naviru na oči.

Otac im je , kaže, umro pre nekoliko godina. Djole je dobar momak bio, niti je pušio, niti pio, on ga je zaposlio u firmi na nejgovo mesto.