04.05.2023.

09:35

Foto: Informer

Hronika

DAN POSLE MASAKRA NA VRAČARU! Dečak-ubica do daljeg ostaje na posmatranju, koristio vojno-taktičku simulaciju u svrhe zločina!

U krvavom piru kojeg je počinio iz samo njemu znanih razloga, ubio je osmoro dece i školskog portira, a ranio još šestoro uključujući i profesorku istorije na čiji je čas upao i besomučno zapucao.

16.23 Saslušan vlasnik streljane

Vlasnik privatne streljane Partizan, u kojoj je počasni član bio otac Koste K. (13), dečaka koji je juče izvršio krvavi pir u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Prema našim informacijama, uprkos tome što su i Kosta K. i njegov otac Vladimir K. priznali da su pucali u streljani izjavio da dečak nikada nije ušao u njegov objekat kao i da nije pucao u streljani Partizan.

Kako je informer.rs saznao, reč je o privatnoj streljani, koja ne pripada sportskom klubu "Partizan".

15.37 Nastavnica istorije van životne opasnosti

Nastavnica istorije Tatjana Stevanović u dobrom je opštem stanju, saznaje Informer iz Kliničkog centra Srbije.

Pojavile su se informacije da je nastavnica koju je ranio Kosta K. podlegla povredama, ali reč je o potpunim dezinformacijama, navode izvori Informera.

15.03 Pripadnici MUP-a šokirani

Kako su iz policije objasnili, dečak (13) je mesec dana planirao masakr i oružje uzeo od oca sa kojim je posećivao streljanu. Sa sobom je tog dana poneo dva pištolja i nekoliko molotovljevih koktela, a Blažo Marković, predsednik Sindikata policije i policijskih starešina, i Nemanja Đuran, načelnik službe sa suzbijanje kriminala, rekli su nešto više o oružju, ali i krvavom piru kakav ne pamte u karijerama.

14.20 Teolog Miloš Stojković za Informer TV o masakru

Teolog i verski Analitičar Miloš Stojković bio je gost Informer televizije povodom nezapamćenog masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu u kojoj je tinejdžer Kosta K. (14) ubio osmoro učenika i radnika obezbeđenja i ranio šest učenika i nastavnicu.

13.36 Roditelji Emilije Kobiljski obišli mesto tragedije

Bivši odbojkaš Dragan Kobiljski zajedno sa suprugom došao je danas oko podneva ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u kojoj je juče ubijena njihova 14-godišnja ćerka Emilija.

Informer

Držeći se ruku pod ruku i nemi od bola, oni su uplakani došli na mesto gde se juče dogodila nezapamćena tragedija. Nekadašnji odbojkaš, a sad trener rumunskog kluba Zalau, kleknuo je pored mesta na kojem građani od juče popodne pale sveće i ostavljaju cveće u znak oproštaja od stradale dece.

13.30 Otac dečaka ubice imao u sefu pet pušaka i dva pištolja 

Otac dečaka (13) koji je napravio masakr, kakav Srbija u svojoj istoriji ne pamti, nalazi se u pritvoru i čeka saslušanje u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako se saznaje, policija je u stanu u sefu uglednog radiologa našla čak pet pušaka. Njegov sin Kosta K. (13) u školu je doneo dva pištolja. Precizno je pucao iz "CZ99" i tom prilikom osam učenika i čuvara. Drugi pištolj nije koristio, a u rancu su mu nađena još četiri "Molotovljeva" koktela.

13.11 Borović: Dečak do daljeg ostaje na posmatranju

Advokat Irina Borović, koja zastupa Kostu K., potvrdila je za Informer da je on juče dao izjavu u policiji posle čega je u pratnji radnika Centra za socijalni rad upućen u Kliniku za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, gde je i prenoćio.

Informer

Irina Borović

12.42 Doktor nije prepoznao svoje dete koje je ranjeno 

Zbog stanja u kome se nalazio ranjeni V.P. u kog je juče upucao Kosta Kecmanović njegov otac, zamenik načelnika pulmologije, nije uspeo da ga prepozna na prijemu u bolnicu, kad je shvatio nastao je užas.

Dečak V.P. koji je juče ranjen kada je na njega pucao maloletni Kosta K. u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i koji je tom prilikom zadobio teške povrede kičme i glave, bio je u toliko neprepoznatljivom stanju da ni njegov otac nije shvatio o kome se radi kada je stigao u bolnicu.

12.30 Stravična sudbina ubijene devojčice iz Francuske

Devojčica iz Francuske, koja je ubijena u krvavom masakru, u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", navodno se sa roditeljima preselila iz Pariza u Beograd zbog povećanog stepena kriminala u Francuskoj.

12.24 Vojno-taktičku simulaciju koristio u svrhe zločina

Dečak Kosta K. (13) koji je ubio devet i ranio sedam osoba, nije mogao za tri puta u streljani da stekne iskustvo da sa takvom preciznošću, kao što je počinjeno, ubije svoje drugare, rekla je oružarka Ana Simonović.

Kako je precizirala Simonović, koja inače ima sertifikate o rukovanju gotovo svim vrstama vatrenog oružja, dečak jeste bio uvežban, ali ne u streljani, već je aktivno trenirao "Airsoft", koje je vojno-taktička simulacija, i to je iskoristio u svrhe ovog zločina.

12.05 Baka devojčice koja je bila prva žrtva K.K. uplakana ispred škole

Ispred škole u kojoj se desila masovna pucnjava skuplja se sve veći broj ljudi, kako bi odali počast nastradalima. Među njima nalazi se i rodbina tragično poginulih, kao i baka prve stradale učenice nakon čuvara. 

- Moja unuka je ubijena, bila je dežurna nju je prvo ubio. Moj unuk je isto ovde išao u školu - počela je kroz suze baka.

Informer

11. 51 Još jedan dečak napravio spisak za likvidaciju

Dečak A. J. (9) iz Osnovne škole Desanka Maksimović u Beogradu napravio je spisak đaka koje navodno želi da ubije! Osim toga on je svaki put kada bi ušao u školu simulirao kao da puca na pripadnika obezbeđenja!

Kako smo saznali od izvora iz istrage pomoćnik direktora Osnovne škole Desanka Maksimović danas je oko 10 sati pozvao beogradsku policiju i prijavio da u dužem vremenskom periodu imao problem sa učenikom trećeg razreda.

11.25 Potresna ispovest majke ubijene devojčice

Nesrećna žena došla je danas ispred škole gde se okupilo mnogo đaka koji su odavaali poštu nastradalima, palili sveće i ostavljali cveće.

- Ćerku sam izgubila. Poslala sam je u školu i nikada se više neće vratiti! Ništa više nemam i moj život nema nikakvog smila - rekla je majka ubijene devojčice.

11.18 Upucao devojčicu koja mu se dopadala 

Komšije zgrade u kojoj živi Kosta K. (13), dečak koji je juče ubio osam školskih drugara i radnika obezbeđenja, a ranio šest učenika i nastavnicu istorije, još uvek su u velikom šoku.

Kako priča jedan komšija, otac dečaka se uvek svima u zgradi našao kada im je bila potrebna pomoć - kao doktor, ali i kao komšija. Takođe, dečak je često pomagao, donosio je komšijama hranu.

Informer

11.00 Stotine Beograđana pale sveće za pokoj duša preminulih

Ispred dvorišta osnovne škole "Vladislav Ribnikar" veliki broj ljudi i dalje dolazi kako bi odali poštu tragično nastradalima u jučerašnjem zločinu. 

10.49 Uznemirujući video materijal prosleđen policiji

SIgurnosne kamere u OŠ "Vladislav Ribnikar" zabeležile su krivavi pir koji se dogodio u sredu. Snimci su prosleđeni policiji, a istraga je u toku.

Sigurnosne kamere postavljene na ulazu i u hodnicima Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" snimile su jezivi masakr koji je počinio maloletni učenik sedmog razreda Kosta K. u sredu ujutru.

10.29 Karamela van sebe nakon svirepog ubistva u osnovnoj školi

Jezivo ubistvo učenika koje se dogodilo juče ujutro u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", duboko je pogodilo domaću javnost i estradne umetnike, među kojima je i Goran Stojčević Karamela čije dete je išlo u tu školu.

Domaću javnost duboko je potresla vest o stravičnom masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, u Beogradu.

10.27 Potresne scene ispred škole nakon masakra na Vračaru 

Srbija je zavijena u crno i i dalje u šoku posle jučerašnjeg napada u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je maloletni Kosta K. otvorio vatru i ubio devet osoba, od toga osmoro dece.

Dan nakon što je Srbiju zadesila tragedija, u kojoj je maloletni Kosta K. počinio masakar u OŠ "Vladislav Ribnikar", prizori ispred škole su srceparajući.

09.58 Dečak doneo pištolj u osnovnu školu

Dečak iz Osnovne škole Jefimija u Obrenovcu doneo je u školu plastični pištolj i počeo da maše. U školi nastao haos!

09.42 Kosta K. najmlađi masovni ubica

Kosta K. (13), koji jeubio osmoro vršnjaka i čuvara u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, najsurovije je dete masovni ubica u istoriji sveta!

Među svim masovnim ubicama na svetu mlađim od 14 godina, što je u Srbiji inače zakonska granica ispod kojeg dete ne može da bude krivično odgovorno za zločin bez obzira na broj žrtava, niko nikad nije ubio toliko žrtava kao Kosta K.

09.39 Vučićević: Bilo je sigurno signala koje niko nije umeo da vidi!

Glavni i odgovorni urednik Informre Dragan J. Vučićević, gostujući u jutarnjem programu na televiziji Pink, govorio je o strašnom masakru koji se dogodio juče u osnovnoj školi na Vračaru.

Informer

-  Mislim da ne postoji normalan čovek koji se danas oseća dobro ili koji se juče osećao dobro - kaže Vučićević i dodaje:

09.17 Porfirije pozvao na pomen stradalima u pucnjavi

Patrijarh srpski Porfirije pozvao je danas pravoslavne žitelje Beograda na pomen stradalima u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar", koji će biti služen posle večernjeg bogosluženja koje počinje u 17 časova.

Informer

08.46 Blinken na Tviteru objavio poruku povodom nezapamćene tragedije

Državni sekretar SAD Entoni Blinken izrazio je najdublje saučešće porodicama žrtava jučerašnje tragedije u školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

08.40 Poznato zdravstveno stanje ranjene dece

Dvoje dece koja su hospitalizovana u UC nalaze se u stabilnom stanju, dok je trećem dečaku stanje krtično, saznaje Informer.

Sin pulmologa Spasoja Popevića V.P. i dalje je kritično. I nakon višesatne operacije i napora lekara, on je u životnoj opasnosti.

08.33 Mlađa sestra ubice ide u istu školu 

Mlađa sestra dečaka masovnog ubice Koste K. (13) ide u istu osnovnu školu i u trenutku masakra bila je u učionici nedaleko od one u kojoj je ubijao njen brat.

Devojčica stara deset godina je, kako saznajemo, u pratnji psihologa i socijalnih radnika prebačena u porodicu bliskih rođaka gde će ostati i narednih dana.

08.12 Psihoterapeutkinja Marija Milenković o masakru

Psihoterapeutkinja Marija Milenković bila je gost Informer televizije povodom nezapamćenog masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu u kojoj je tinejdžer Kosta K. (14) ubio osmoro učenika i radnika obezbeđenja i ranio šest učenika i nastavnicu.

Milenkovićeva koja je bila i direktor škole i susretala se sa raznim slučajevima, mišljenja je da su u školi morali da primete promene u ponašanju deteta.

07.59 Narod oplakuje mališane stradale na Vračaru

Đaci su u šoku nakon tragedije koja se dogodila. Mališani koji su bezbedno uspeli da napuste školu svedoče o jezivim prizorima. Roditeljima su ispričali da nisu ni slutili kakav se horor događa, te da su mislili da neko u hodniku baca petarde.

Informer

- Moj sin je bio u svečanoj sali na fotografisanju i odeljenje se vraćalo ka učionici u trenutku kada je počela pucnjava. Rekao mi je kako su svi mislili da je neko bacio petarde. Oni su ušli u učionicu ali, kako su i dalje čuli zvuke, nekoliko njih je izašlo ispred učionice da vide šta se događa - svedoči nam majka jednog od mališana koji pohađa OŠ Vladislav Ribnikar.

07.56 Ispovest devojčice koja je bila očevidac jezive tragedije

Učenica sedmog razreda OŠ"Vladislav Ribnikar" na Vračaru za Informer je objasnila šta se dešavalo u školi za vreme jezive pucnjave. Kako nam je objasnila ona je videla K.K. (13) koji sa pištoljem u hodniku i učionici tražži novu žrtvu.

- Bili smo na fizičkom i krenuli na sledeći čas koji je na zadnjem spratu.Čula sam pucnje ali sam mislila da su petarde. Potom sam videla K.K. i radnika obezbeđenja kako leži, potrčala sam kod nastavnice i rekla joj da je neko pucao. Ona nas je odvela na sigurno - rekla je devojčica.

06.30 Evo kakve će posledice snositi maloletni ubica

Ako veštaci ustanove da dečak Kosta K. (13) ima neki psihički poremećaj, biće upućen u specijalnu ustanovu za lečenje i osposobljavanje koje može trajati dokle god je potrebno, kaže advokat Ivan Čudomirović.

Informer