06.05.2023.

17:14

Foto: Informer

Hronika

TERORISTA IZ MLADENOVCA PRIZNAO ZLOČINE, OTKRIO I BIZARAN MOTIV?! "Pucao sam na ljude koje nisam poznavao da bih ih..." OSTAJE IZA REŠETAKA!

"Uroš Blažić je priznao da je izvršio masakr navodeći da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca pucao na više osoba koja su se nalazila u grupi, a koje nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mesta", kaže izvor Informera.

Određen mu je pritvor od 30 dana.

Podsećamo, u četvrtak, 4. maja Uroš Blažić je pucao u tri naseljena mesta na teritoriji Mladenovca i Smedereva i ubio osam, a ranio 14 osoba. Među stradalima je jedan policajac (20), njegova sestra, i još jedan mladić (21), a ima 14 ranjenih.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio, pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva sa lica mesta osumnjičeni pretio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac.

U.B. se, inače, tereti za krivično delo teško ubistvo, otmica i krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.