• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.05.2023

19:32

MAPA KRETANJA UROŠA B. TOKOM JEZIVOG MASAKRA! Od ubistva osmoro nedužnih, preko bega i otmice taksiste... Sve do "pada" s oružjem u selu Vinjište

printscreen

Vesti

MAPA KRETANJA UROŠA B. TOKOM JEZIVOG MASAKRA! Od ubistva osmoro nedužnih, preko bega i otmice taksiste... Sve do "pada" s oružjem u selu Vinjište

Podeli vest

Uroš B. (21) ubio je osam, a ranio 14 osoba u jezivom krvoproliću u okolini Mladenovca, drugom koje je šokiralo Srbiju za manje od 48 sati. Napad se desio u četvrtak oko 23 sata, u trouglu sela Malo Orašje, Dubona i Šepšin. Napadač je zatim kidnapovao taksistu i naterao ga da ga odveze u selo Vinjište kod Kragujevca, gde se osumnjičeni sakrio u ujakovoj kući.

Srbija je za 48 sati ostala zavijena u crno, najmlađa žrtva Uroša B. imala je samo 15 godina... Dajemo detaljnu mapu kretanja osumnjičenog tokom krvavog pira.

Foto: MUP Srbije

Uroš B. tokom hapšenja

Mapa kretanja napadača

Napadač je svoj krvavi pir otpočeo u selu Malo Orašje, u opštini Smederevo. Sve se odigralo sinoć malo pre ponoći... Napadač je u ovom selu ubio petoro ljudi, kada je izašao iz kola i osuo rafal oko grupe koja je sedela oko logorske vatre.

On je, kako se sumnja, ubio u selu iz automatske puške i pištolja Marka M. (18), Aleksandara M. (18), N. M. (15), Lazara M. (20) i Nemanju S. (21), koji su se okupili da bi proslavili rođenje Markovog sestrića. 

Nakon toga napdač je seo u automobil i krenuo ka selu Dubona koje pripada opštini Mladenovac, a nalazi se samo desetak kilometar južno do Orašja. Tamo je, nakon svađe u školskom dvorištu ubio policajca Milana P. (20), njegovu sestru i još jednog mladića.

Foto: printscreen

Mapa kretanja Uroša B.

Nakon što je završio masakr, krenuo je ka selu Šepšin, nekoliko kilometara severozapadno od Dubone, gde mu se gubio svaki trag...

Policija je u međuvremenu blokirala sve prilaze u i iz ta tri sela. Ubzo je stiglo i pojačanje u vidu helikopterskih jedinica, koje su češljale teren i tražile napadača, koji je ipak uspeo da umakne! Osumnjičeni Uroš B. pobegao je ka Kragujevcu, nakon što je kidnapovao taksistu, trudnicu i još jednog putnika u njegovom vozilu. Trudnicu je izbacio iz vozila, a pretpostavlja se da ih je poštedeo jer mu je ponestalo municije.

Foto: printscreen

Uroš B. se krio u kući rodbine koja se nalazi u selu Vinjište kod Kragujevca

Osmočasovna potera

Nakon osam časova pronađen je i uhapšen u selu Vinjište, gde se krio kod rodbine. Sin je vojnog lica, a kod njega je pronašena veća količina oružja i municije.

Psre samog hapšenja, u mestima Dubona i Malom Orašju, Šepšinu, policija nije dozvolila izlaz, proveravane su sve napuštene kuće i skrivena mesta kako bi se pronašao ubica. U tom trenutku motiv masakra nije bio poznat, ali su poznati detalji o ubici.

Napdač ima dosije zbog krađa i napada na službeno lice, kao i prekršajnu prijavu po Zakonu o držanju oružja. Sumnja se da je tokom bekstva menjao automobile. 

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Malović: Vučić im stoji na putu ka pljačkanju Srbije
Politika

Malović: Vučić im stoji na putu ka pljačkanju Srbije

Branislav Malović, član Prеdsеdništva Srpskе naprеdnе strankе oglasio se povodom prepiski sa aplikacije Skaj koje su danas objavljene, a u kojima se može videti kako su Radoje Zvicer i njegovi saradnici radili o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

15.06.2024

20:01

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20