07.05.2023.

09:01

Foto: Tanjug/ Peđa Milosavljević

Hronika

SRBIJA ZAVIJENA U CRNO, SELO DUBONA SE OPRAŠTA OD TROJE MLADIH! Danas sahrana ubijenog policajca, njegove sestre i druga

Dan ranije sahranjeno je 10 žrtava iz dva masakra koja su potresla Srbiju.

U Beogradu je na večni počinak ispraćeno četvoro đaka i čuvar škole koje je u krvavom pohodu u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio dečak Kosta K. (13), dok su u Malom Orašju sahranjena petorica drugova koje je masakru kod Mladenovca ubio Uroš Blažić (21).

Informer

Deda ubijenog policajca i njegove sestre

Za dva dana u Srbiji ubijeno je 17 ljudi. Njih devetoro stradalo je u pohodu dečaka ubice u školi u Beogradu, dok je Uroš Blažić usmrtio osmoro ljudi kod Mladenovca.

Informer

Sedmoro mladih je sedelo na ovoj klupi kada je Uroš zapucao

Podsetimo, Uroš Blažić ubio je osam, a ranio 14 osoba u jezivom krvoproliću u okolini Mladenovca, drugom koje je šokiralo Srbiju za manje od 48 sati.

Napad se desio u četvrtak oko 23 sata, u trouglu sela Malo Orašje, Dubona i Šepšin, a jedan od očevidaca, ispričao nam je da je sve počelo u selu Malo Orašje, gde su juče sahranjeni drugari Marko M. (18), Aleksandar M. (17), N. M. (15), Lazar M. (20) i Nemanja S. (21).  

Policija je pretresom vikendice koju je Uroš Blažić koristio u selu Šepšin pronašla karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge delove oružja, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 čaura, četiri signalna metka i 25 komada karabinske municije.

Pretresom kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište kod Kragujevca, gde mu živi rodbina, policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija sa municijom za pištolj, više komada puščane municije, okvir za pištolj, dva okvira za automatsku pušku, nosač optike i automatsku pušku bez fabričkog broja.

Uroš je saslušan, a na salušanju je priznao zločin i rekao da je želeo da zaplaši stanovništvo?!