• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.05.2023

18:45

"UJKO, BIO SI MI TREĆI RODITELJ" Kolone učenika plaču, govor porodice posvećen čuvaru Draganu rasplakao sve... Kažu još da "Ribnikar" bez njega neće biti isti

Informer

Vesti

"UJKO, BIO SI MI TREĆI RODITELJ" Kolone učenika plaču, govor porodice posvećen čuvaru Draganu rasplakao sve... Kažu još da "Ribnikar" bez njega neće biti isti

Podeli vest

Plato ispred kapele na beogradskom groblju Lešće s pogledom na Savu i Dunav bio je mali da primi sve koji su došli da odaju počast tragično ubijenom čuvaru Draganu Vlahoviću. Kolone učenika koji su u rukama držali ruže i sveće, zajedno sa roditeljima i učenicima ispratili su svog omiljenog čika Dragana. Mnogi dečaci i devojčice nisu mogli da zadrže suze i bili su neutešni.

Pre nego što je Dragan pokopan u zemlju članovi njegove porodice održali su kratak govor.

- Bio je jedan od najmlađih članova porodice Vlahović, uvek vredan, nasmejan i spreman na šalu. Nesebičan i velikog srca. Posebno je bio vezan za decu jer nije imao svoju. Neki sadašnji srednjoškolci su rekli kako ih je čika Dragan ispraćao nasmejan od prvog do osmog razreda. Pokazao je jednu veliku hrabrost šireći svoje ruke misleći da će uspeti da spreči olovo koje je krenulo na njega i zaštititi mališane. Nemamo pravo da prozivamo Gospoda našeg, dao nam je život, ima pravo i da ga uzme, ali nije trebalo ovako da bude. Sve smo očekivali, ne i ovo. Hvala ti Bože na svemu, ali ovo si trebao nekako da sprečiš. Ovoliki odaziv dece govori o veličini Dragana, puni nam srca. Hvala ti što si nam ulepšao detinjstvo i život, radovali smo se svakom susretu sa tobom. Ujko moj, bio si moj treći roditelj. Nisam mogao ni da zamislim da će doći ovaj dan, da ću doći, a tebe nema u dvorištu. Hvala na svemu što si me naučio u životu. Znamo ti i ja što smo sve prošli. Volimo te svi puno, srešćemo se opet. Srbija je zavijena u crno, svi te žalimo. Gde god si se pojavio sunce je sijalo - rekao je njegov sestrić.

Foto: Public

Pokojni Drgan Vlahović, omiljeni junak dece iz OŠ "Vladislav Ribnikar"

Posebno je emotivan bio trenutak kad je pročitano pismo devojčice Lune.

- Sad više ne moraš da nosiš neudobna odela i kravate koje stežu. To mi je drago. Gledam u tvoje slike i prisećam se osmeha koji nisi skidao sa lica. Osećam da si srećan. A i na vreme si otišao jer ovo više nije mesto za dobre ljude. "Ribnikar" više nikad neće biti isto mesto bez tebe. Sad mi samo ostaje sećanje i naša slika koju su voleo. Oboje ću čuvati zauvek - poručila je devojčica u pismu...

Foto: Informer

Ćitulja Dragana Vlahovića

Podsetimo, u masovnoj pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubijeno je osmoro dece, kao i radnik obezbeđenja Dragan, a ranjeno šestoro đaka i nastavnica istorije.

Krvavi masakr počinio je učenik sedmog razreda te škole.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

"TERORISTA IZ MLADENOVCA JE KRENUO KA AUTOMOBILU, ČUO JAUKE, PA SE VRATIO DO ŽRTAVA..." Očevidac Dragan ispričao ŠOK detalj masakra! (VIDEO)
Hronika

"TERORISTA IZ MLADENOVCA JE KRENUO KA AUTOMOBILU, ČUO JAUKE, PA SE VRATIO DO ŽRTAVA..." Očevidac Dragan ispričao ŠOK detalj masakra! (VIDEO)

Uroš Blažić (21) ubio je osam, a ranio 14 osoba u jezivom krvoproliću u okolini Mladenovca, drugom koje je šokiralo Srbiju za manje od 48 sati. Napad se desio u četvrtak oko 23 sata, u trouglu sela Malo Orašje, Dubona i Šepšin, a jedan od očevidaca, Dragan Pavlović, za Informer je ispričao šta se sve odigralo pred njegovim očima.

06.05.2023

18:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija