07.05.2023.

09:46

Foto: Zoran Sinko

Hronika

"NISMO DOČEKALI TVOJU MALU MATURU, PUNOLETSTVO ILI DA TE VIDIMO U VENČANICI" Samo je jedna od brojnih poruka koje nakon masakra kidaju dušu

U Beogradu su juče a večni počinak ispraćeni četvoro đaka i čuvar škole koji su nastradali u krvavom piru u OŠ "Vladislav Ribnikar", a koje je ubio dečak (13), takođe učenik te škole. U Malom Orašju u istom danu je takođe održana sahrana pet mladića, drugova koji su ubijeni u masakru kod Mladenovca.

Informer

 

Na beogradskim grobljima sahranjeni su K.M. (14) na Novom groblju, E.K. (14) na Centralnom groblju, A.D. (14) na Novom bežanijskom groblju, M.A. (14) na Novom groblju i Dragan Vlahović (51) na Lešću.

O bolu koji nesrećne porodice ubijenih mališana juče su svedočile poruke koje kidaju dušu:

“Ispraćamo te na put bez povratka, ti nastavljaš da širiš svoja krila daleko od nas, čuvaj nam se, naš nežni cvetiću."

“Nismo ni stigli da dočekamo tvoju malu maturu, a kamoli punoletstvo ili da te čak vidimo u venčanici. Naša prva radost i ponos, zauvek ćeš nam nedostajati.

“Kad ti je pucao u potiljak, da li je znao koliki će nam bol naneti? Kako je mogao tako mlad život da ugasi?

U Malom Orašju sahranjeni su petorica drugova M.M. (18), A.M. (18), N.M. (15), L.M. (20) i N.S. (21) na lokalnom groblju.

Danas je sahrana policajca M.P., njegove sestre K.P. i njihovog druga D.T. koji su ubijeni uselu Dubona na klupi u školskom dvorištu.

Brat i sestra M.P. i K. P. biće zajedno sahranjeni sa njihovim prijateljem D. T. koji teško ranjen preminuo u kolima u kojim su ga roditelji vozili do hitne pomoći. 

Troje mladih prijatelja po dogovoru roditelja biće zajedno ispraćeni na večni počinak