31.05.2023.

08:18

Foto: MUP Srbije

Hronika

ISTRAGA MASOVNOG UBISTVA U MLADENOVCU! U tužilaštvu u Smederevu saslušavaju se svedoci masakra

U tužilaštvu kažu da će saslušanjem svedoka biti utvrđeni svi događaji u kobnoj noći kada je Uroš Blažić naoružan "kalašnjikovom", pištoljem i ručnim bombama u dva sela ubio osam, a ranio 14 osoba.

Informer

J.A. opisala dvosatnu dramu i kako je ubica mahao bombom

Podsetimo prošle nedelje u tužilaštvu je već saslušano šest svedoka masovnog ubistva, a u utorak je saslušana i J.A. (19) koja je bila u taksi vozilu koje je Blažić bežeći posle zločina oteo u Malom Požarevcu. Devojka je opisala dvosatnu dramu koju je preživela i kako je slagala ubicu rekavši mu da je trudna jer je on sve vreme pretio bombom i plašila se da će je ubiti.

Ona je ispričala i kako se Blažić ponašao do trenutka kada je taksista odvezao do sela Bogdanovci kod Uba kod njenog verenika. Devojka je objasnila i da nije odmah pozvala policiju jer se plašila da će se ubica vratiti i presuditi i njoj i njenom vereniku. Svoj iskaz dao je i njen verenik, a šta se dešavalo nakon što je J.A. izašla iz taksija biće poznato nakon što sutra bude saslušan i D.A. taksi vozač koji je posle toga nastavio vožnju sa Blažićem.

Njegov iskaz bi trebalo da otkrije gde je sve vozio Blažića i da li je on za to vreme kotaktirao sa nekim, i ako jeste kako, jer je poznato da je ubica svoj mobilni telefon odbacio bežeći iz Dubone. Takođe biće utvrđeno gde su sve bili do trenutka kada ga je taksista odvezao u naselje Vinjište kod  Kragujevca. Upravo je taksista i obavestio policiju gde se krije ubica pa je on desetak sati nakon zločina uhapšen u kući svog ujaka. 

Podsetimo pored masovnog ubice Uroša Blažića policija je u danima posle zločina uhapsila i njegovog oca Radišu i ujaka Gorana G. u čijim kućama je pronađeno oružje, bombe i municija. Obojica se terete za nelegalno oružje, koje je policija pronašla u njihovim kućama, i određen im je pritvor do 30 dana.