19.06.2023.

09:15

Foto: SSP

Hronika

POLICIJADA ODRŽANA NA ZLATIBORU! Više od 1.500 policajaca učestvovalo na igrama...

Mesto za okupljanje ove godine izabrali su Zlatibor, a kiša i loše vreme nije omelo njihovu misao.

Umesto pištolja i lisica, bili su naoružani sportskom energijom, a uniforme je zamenila sportska oprema.

- Cilj policijade je zapravo da se kolege iz čitave Srbije sretnu na jednom mestu i kroz tri dana druženja uživaju u sportskim igrama. Ove godine pored pripadnika iz naše zemlje, imamo i goste iz zemalja regiona, poput Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore... - kaže predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ranitović.

Informer

Učesnici igara

Učesnici "policijade" takmičili su se u sportskim disciplinama, u šahu, atletici, ribolovu, streljaštvu i mnogim drugim, a takođe je organizovano i revijalno takmičenje u čast preminulog policijskog službenika Nebojše Božića, koji je bio veoma uspešan u zgibovima, pa je i revijalno takmičenje bilo u ovoj disciplini.

Celokupni pobednik 16. policijade bio je Regionalni centar SSP iz Niša, dok je za herojski podvig nagrađen Sektor za vandredne situacije Mup Srbije, koji su danima bili u Turskoj i pomagali stanovništvu razorenom u zemljotresima.

Za starešinu godine, koji je svojim radom i vršenju dužnosti uvek za policiju, izabran je Milovan Knežević, načelnik policijske uprave u Užicu.

Informer

 

Policajci boraveći tri dana na Zlatiboru, osim što su se nadmetali u sportu, obišli su i okolinu, vozili se Gold gondolom, Šarganskom osmicom i posetili Drvengrad u Mokroj Gori.

Humanost pre svega

Okupljeni policajci, imali su nameru da tokom takmičenja učine human gest i daju uzorke matičnih ćelija, ali nažalost zaposleni u transfuziji krvi u Užicu, nisu uspeli da dođu na Zlatibor i uzmu njihove uzorke, pa je samim tim njihova humana misao odložena za drugi put.

Informer

 
Zahvalnost za podršku

- Veliku zahvalnost dugujemo opštini Čajetina, njenim javnim predužećima, Ministarstvu unutrašnjih poslova, "Zlatiborcu", "Kraljevoj vodi" i mnogim drugim bez čije podrške ne bismo uspeli u našoj misiji- naglasio je Ranitović.