03.07.2023.

12:54

Foto: R.B.

Hronika

Zapadna Morava odnela još jedan život! Pre godinu dana utopio se Đorđe (21)

Zajedno sa bratom, J.N, Đorđe je 4.jula krenuo na kupanje u ataru sela Jasika. Nijedan od njih nije bio dobar plivač.

- Snaja me je zvala negde posle 17 sati, samo je rekla "Đoleta nema, utopio se" -  posvedočio je za "Novosti" unesrećeni stric, Milomir Nedeljković.

- Nisam mogao da verujem šta se desava, samo sam doleteo na obalu kako sam umeo i znao...

Đorđe je tog dana završio prvu smenu u fabrici, gde je radio oko godinu dana kao vozač viljuškara.

- Dežurna služba je dobila informaciju da je na potezu sela Jasika i Кukljin, na oko kilometar uzvodno od mosta u Jasici nestao mladić – naveo je izvor "Novosti".

Informer

 

Pretraga je krenula sa šest članova Tima za spasavanje na vodi, tri čamca sa pratećom opremom, kao i vatrogascem - spasiocem i dva vozila sa opremom.

Na žalost, prva potraga nije dala rezultata. Dan kasnije, spasioci su u dva čamca ponovo porinuli u Zapadnu Moravu.

Slični slučajevi

Pre dve godine, u istoj reci u Trsteniku, nađeno je telo Velibora К. (29) iz Кrupnja kod Loznice. Telo Raška M.(70), isplivalo je nekoliko meseci nakon što je sredinom januara 2021. nesrećni čovek pao sa skele u Selištu kod Trstenika. Plovilo na kojoj je bio sa još trojicom rođaka i prijatelja se prevrnulo i potonulo u pravcu Stopanje, a sa skelom je nestalo i nesrećni čovek.

Meštanin V.C. (60) iz istog sela utopio se godinu dana ranije u Zapadnoj Mopravi kada je krenuo u pravcu njiva, na traktoru. 

Informer

Informer

R.B.

 

Zaustavljali su se i uskakali u vodu, čim bi primetili bilo šta što je moglo da ukaže na neki trag. Posle manje od tri sata pretrage reke i obala od tzv. uvale "Кanal", gde su braća sišla u reku, nađeno je telo mladića.

Da Zapadna Morava nije naivna reka, čak ni za najiskusnije plivače posvedočili su i meštani Jasike.

Budimir Tomić od 2014.godine redovno kampuje i peca šarana nedaleko od mesta, gde je ugašen život mladića.

- Voda je dosta menjala nivo i tok nakon polava 2015.i 2016.godine, oprez mora da bude prisutan. Dešavalo se da i mladi i stari iskušavaju sebe i sopstvene plivačke mogućnosti - kaže za "Novosti" Budimir Tomić.