05.07.2023.

07:30

Foto: S. T. Printskrin

Hronika

Strašna tragedija u naselju Raška u Vranju! Dečaku greda pala na glavu i vrat i ubila ga

Mali Sebastijan Š. (7) iz Surdulice nastradao je prekjuče u Vranju, kada mu je građevinska greda za krov pala na vrat i glavu i na mestu ga ubila!

Nesrećni mališan se u trenutku nesreće igrao s drugom decom u jednom dvorištu, pa se popeo na naslagane grede i skočio s njih, a jedna je skliznula s vrha gomile i pala pravo na dečaka.

Lelek i jauci

Kako smo nezvanično saznali, nesrećni dečak je nekoliko dana pre tragedije sa majkom, braćom i sestrom došao iz Surdulice u Vranje, u naselje Raška, kod dede po majci.

U ponedeljak se igrao sa decom iz tog kraja u komšijskom dvorištu, gde je bio spremljen građevinski materijal za izgradnju kuće.

Informer

Mesto tragedije

- On se sa ostalom decom iz ulice penjao po gredama koje su bile spremljene za izgradnju krova. Sebastijan je u jednom trenutku skočio sa gomile greda, a one su se pokrenule i jedna od njih je pala pravo dečaku na vrat i glavu. Brzo je odveden u bolnicu, ali povrede su bile tako teške da mu nije bilo spasa - rekao je naš izvor.

Komšinica pred čijom se kućom dogodila tragedija kaže da je bila šokirana kada je videla stravičan prizor.

Informer

Kuća ispred koje se dogodila nesreća

- Čula sam iz kuće da je nešto puklo, istrčala sam u dvorište i videla sam dečaka kako leži u lokvi krvi. Greda ga je udarila pravo u vrat i potiljak. Hitna pomoć je brzo stigla, dete je kratko vreme davalo znake života, ali na kraju se završilo tragično - priča šokirana žena, i dodaje:

- Govorili smo deci da se ne igraju oko građevinskog materijala, ali nisu slušala... Tri dana pre nesreće smo dovezli te grede, da dignemo krov i eto šta se desilo...

Tužilaštvo pokrenulo istragu nesreće

Dežurnom javnom tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Vranju prijavljeno je da je u tom gradu, u Ulici Petra Lekovića, prilikom dečje igre, mali Sebastijan Š. izgubio život, zbog čega je pokrenuta istraga.
- Prema podacima prikupljenim od policije iz Vranja, reč je o nesrećnom slučaju - napominju u tužilaštvu.

U kući Sebastijanovog dede juče su odjekivali jauci i lelek. Mlađa sestra stradalog mališana nije prestajala da plače, od tuge i šoka se bacala na pod i kroz suze dozivala brata.

Izbezumljena od tuge

Sebastijanova majka bila je izbezumljena od tuge i jedva je izgovorila nekoliko reči.

Informer

 

- Muž je otišao da bere maline za nadnicu, a ja sam sa decom došla kod mojih roditelja u Vranje. Zadesila nas je strašna nesreća, ne zna šta ću... Ne mogu decu da smirim, plaču, traže Sebastijana. Kako ćemo bez njega - zapomagala je majka.

Dežurni lekar u Zdravstvenom centru Vranje je po nalogu tužioca uputio telo stradalog dečaka na obdukciju