15.07.2023.

13:11

Foto: printscreen

Hronika

Grad Kikinda snosi troškove sahrane Juračića! Prikupljena pomoć biće uplaćena deci stradalog

Kikindski portal "Gradski onlajn" preneo je da će biti prikupljana sredstva koja će biti uplaćena Radovanovoj deci.

Telo Srbina je, podsetimo, pre mesec pronađeno kod ostrva Serifos. O tome kako je završio mrtav u moru još uvek se ništa ne zna. DNK analizom tek pre tri dana je potvrđeno da je reč o Juračiću, koji je nestao 29. maja, nakon što se ukrcao na brod u Atini kojim je trebalo da stigne na ostrvo Kos i nađe se sa kumom, koji mu je obezbedio sezonski posao.

Nikad se nije iskrcao, a njegov telefon je poslednji put lociran sledećeg dana kod ostrva Rodos što je takođe vrlo sumnjivo, jer je to poslednja stanica do odredišta. Medutim, da li je reč o prirodnoj ili nasilnoj smrti srpskog državljanina, istražitelji će znati tek kada rasvetle sve nejasnoće.

Prema saznanjima Informera, grčka policija je kolegama u Srbiji do sada poslala dokumentaciju na osnovu koje proizilazi da na telu Radovana nije bilo nasilnih povreda, već da je smrt nastupila utapanjem, što upućuje na zaključak da je na neki način sam pao sa plovila ili se ubio.

Nije, međutim, isključena ni mogućnost da ga je neko gurnuo.

- Osim toga, čekaju se nalazi toksikologije na osnovu kojih bi trebalo da se utvrdi eventualno prisustvo psihoaktivnih supstanci ili alkohola. Kamere na trajektu, nažalost, beleže samo trenutna dešavanja i nisu podešene tako da mogu da se vrate i pregledaju snimci, tako da one neće da budu ni od kakve pomoći - potvrdio je za Informer sagovornik iz Ministarstva spoljnih poslova.