16.08.2023.

15:36

Foto: epa, informer

Hronika

Hodža neće biti na sahrani Nermina Sulejmanovića! Ovo su razlozi zbog čega neće doći!

U Gradačcu smo saznali da Nermin nije bio član Islamske zajednice, te da je neizvesno gde će i kada biti sahranjen. 

-Zbog toga mu hodža verovatno neće izaći na sahranu. On nije imao ni prijavljeno prebivalište, a koliko znam Nermin  i njegovi su iz Srebrenika kod Tuzle. Tamo imaju familiju. Mesta na grobljima u Gradačcu su popunjena. Tu mu jeste sahranjena majka, ali ona je plaćala grobno mesto, što on nije činio. Ukoliko se porodica ili neko od bližnjih ne javi u Tuzlu, gde se nalazi njegovo telo, on će biti sahranjen o trošku države. To može biti i u Srebreniku odakle je rodom- rekli su za informer.rs u pogrebnim preduzećima u Gradačcu i u Tuzli.

Informer

 

U Komemorativnom centru u Tuzli danas su nam rekli da niko nije podneo zahtev za preuzimanje njegovog tela. 

- Obdukcija je urađena i telo se nalazi kod nas te je spremno za ukop. Sada je potrebno da lekar koji je ustanovio smrt izda potvrdu o smrti i dozvolu za ukop. Mi čekamo da nam se za izuzimanje tela jave ili članovi porodice ili neko iz Gradske uprave Gradačca jer je reč o osobi sa njihovog područja - kazao je Faruk Latifagić.

On je naveo i to da Komemorativni centar u Tuzli na sebe ne može da preuzme obavezu ukopa Sulejmanovićevog tela jer je reč o građaninu drugog grada.

- Postoji mogućnost da se sutra lično obratim Gradskoj upravi Gradačca jer je on njihov građanin - dodao je juče  Latifagić. 

U kabinetu gradonačenika Gradačca nismo dobili konkretan odgovor o sahrani Sulejmanovića, ali kako se moglo naslutiti, čelnici ovog grada preduzimaju korake u vezi ukopa trostrukog ubice.

Nizama Hećimović (38), žrtva nevenčanog supruga Nermina Sulejmanovića, sahranjena je u ponedeljak na groblju pored džamije u Mionici kod Gradačca. 

Prema rečima stanovnika Gradačca, Nermin Sulejmanović neće biti sahranjen na istom groblju.