22.08.2023.

18:23

Foto: printscreen

Hronika

Oglasio se MUP u vezi hapšenja kod Kanarskih ostrva! Srbin i Hrvat krijumčarili 750 kila koke, a evo i za koji italijanski klan (FOTO/VIDEO)

U saopštenju MUP navodi se da je ova akcija, u kojoj su učestvovale i policije Hrvatske i Italije, u
saradnji sa Evropolom, rezultirala je koordiniranim uspehom u kome je španska policija zaplenila 750 kilograma kokaina i uhapsila hrvatskog i državljanina Srbije osumnjičene za koordinaciju operacija krijumčarenja droge sa kopna.

Istraga je pokrenuta u martu 2022. godine zbog sumnje da je brod koji je plovio pod poljskom zastavom, sa uspostavljenom privremenom bazom na Кanarskim ostrvima, korišćen za transport kokaina, kao i da su među članovima posade bile osobe povezane sa kriminalnim grupama Ndrangeta u Italiji i takozvanim balkanskim kartelom.

Početkom avgusta ove godine na tom brodu je španska policija zaplenila 750 kilograma kokaina i uhapsila dva člana ove kriminalne grupe.

Prilikom hapšenja su kod osumnjičenih pronađeni telefoni sa kojih su koordinirali kriminalnu
radnju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije je u ovoj akciji još jednom pokazalo da je pouzdan partner u suzbijanju međunarodne trgovine narkoticima i u borbi protiv organizovanog kriminala.