01.09.2023.

18:21

Foto: J.V.

Hronika

Ukleto potkrovlje! Iz iste zgrade u Smederevu gde je odjeknula eksplozija, skočio i muškarac!

Stanodavac Đorđe A. (56) aktivirao je u četvrtak oko 20.35 časova eksploziv u potkrovlju zgrade kod Karađorđevog duda i tom prilikom na mestu stradao, dok su povređeni podstanari stana brat i sestra Miljana P. (24) i Nikola P. (27). Kako se spekuliše, razlog strašne tragedije su neizmireni računi oko kirije.

Kako je Informer nezvanično saznao, sa istog mesta pre nekoliko godina dogodila se tragedija kada se muškarac bacio sa petog sprata zgrade.

- Imao je psihičke probleme i često su komšije mogle da ga čuju kako viče sa terase zgrade, ali je bio bezopasan. Obrazovan čovek, mislim da je čak dva fakulteta završio, ali je nažalost tragično skončao - rekao je izvor Informera.

Upravo se noćas među građanima koji nisu bili upućeni i spekulisalo da bi isti čovek mogao da bude bombaš, ali se ubrzo ispostavilo da je u pitanju Đorđe A., koji je u Smederevu bio poznat pod nadimkom Džordž.

Informer

 

Podsetimo, jezive scene mogle su tokom noći da se vide na ulicama ovog grada, jer su delovi tela ležali na ulicama, a čitav centar grada bio je satima zatvoren. U trenucima eksplozije, ispred zgrade, na platou, bilo je više desetina građana, ali i dece koja se na tom mestu svakodnevno igraju.

Srča, delovi stolarije i limene konstrukcije krova mogli su se i tokom jutra videti iza policijske trake, dok su pripadnici MUP-a obezbeđivali okolinu.

Informer

 

Još jedna tragedija nekoliko metara dalje

U novembru 2020. godine, samo nekoliko metara dalje od mesta eksplozije, muškarac star 39 godina izvršio je samoubistvo skočivši sa 5. sprata zgrade. 

Tragedija se dogodila tik uz osnovnu školu, u večernjim časovima.

Hitna pomoć je tada mogla da konstatuje samo smrt.